Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020

Η υπεράσπιση των καταδικασμένων της ΧΑ από την εισαγγελέα και οι παρεμβάσεις του «εκλεκτού» του Σαμαρά κατά τον Ηλ. Κασιδιάρη

Διεκόπη για αύριο στις 11:00 η διαδικασία στο δικαστήριο επί των αναστολών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με την ολοκλήρωση της δευτερολογίας των συνηγόρων υπεράσπισης. Για παρέμβαση της κυβέρνησης Σαμαρά μετά τη δολοφονία Φύσσα έκανε λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης, προκλητική η υπεράσπιση του Γιάννη Λαγού και του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Η Εισαγγελέας όχι μόνο εμμένει στην αρχική της πρόταση, αλλά εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά της για την κριτική που έχει δεχτεί, αναφερόμενη συγκεκριμένα στους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής και τις δηλώσεις τους στον Τύπο, αλλά και στο «έντονο ύφος» της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη στη χθεσινή συνεδρίαση.

Η ανάγνωση του βουλεύματος 1184/2015 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών (που ζήτησε χθες η πρόεδρος της έδρας) για την κατ’ επανάληψη παραβίαση όρων από τον Γιάννη Λαγό, αναφέρει ότι παραβίασε τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά το πέρας της προσωρινής του κράτησης.

Μεταξύ άλλων το βούλευμα Εφετών αναφέρει ότι πρόκειται για «συνειδητή παράβαση των όρων», ενώ η Εισαγγελέας υποστηρίζει ότι: «δεν παραβίασε εκ προθέσεως τους περιοριστικούς όρους».

Η κ.Οικονόμου ανέφερε εκ νέου τα επιχειρήματα υπέρ των κατηγορουμένων που την οδήγησαν στην πρότασή της για αναστολή των ποινών για όλους (πλην Ρουπακιά), για γνωστό τόπο διαμονής, λέγοντας πως δεν είναι ύποπτοι φυγής, ότι θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη κλπ.

Όσον αφορά το Νίκο Μιχαλολιάκο, η Εισαγγελέας τόνισε στην παρέμβασή της: «Επειδή αναφερθήκατε στον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, που καταδικάστηκε σε ηλικία 22 ετών, η πράξη αφορά κατοχή εκρηκτικών πυροτεχνημάτων για την οποία του επιβλήθηκε ποινή έντεκα μηνών. Και όχι για έκρηξη όπως ανέφεραν σε ΜΜΕ συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής χρησιμοποιώντας ανοίκειες προς το πρόσωπό μου φράσεις».

Η εισαγγελέας επιμένει στην πρότασή της για αναστολή στους δολοφόνους του Λουκμάν.

Για παρέμβαση της κυβέρνησης Σαμαρά μίλησε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Παρών στην αίθουσα είναι και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ζήτησε το λόγο για να τοποθετηθεί. Το αξιοπερίεργο είναι πως δεν κάθεται στις θέσεις των κατηγορούμενων, αλλά πίσω από τους δικηγόρους.

Αίτημα να διαλευκάνει το δικαστήριο, μέσω των άρσεων τηλεφωνικού απορρήτου, συγκεκριμένες τηλεφωνικές συνομιλίες δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία Φύσσα, υπέβαλε στο δικαστήριο ο Ηλίας Κασιδιάρης. Η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί του αιτήματός του.

Σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή, «ο ανώτατος κυβερνητικός παράγων, που είναι σήμερα βουλευτής», πρέπει να έρθει στο δικαστήριο να καταθέσει «τι έλεγε με τον άνθρωπο που συνομιλούσε με τον δράστη της δολοφονίας». Ο κ. Κασιδιάρης αναφέροντας τα στοιχεία των δύο συνομιλούντων, ζήτησε να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με τον ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα. Όπως είπε «το δικαστήριο έπρεπε να έχει διερευνήσει αυτή την υπόθεση. Ζητώ, έστω και αυτή την κρίσιμη ώρα, το δικαστήριο να διερευνήσει αυτό το θέμα, διότι έχει χρέος να αποδείξει όχι μόνο τον ένοχο, αλλά και τον αθώο».

Τι είπε για τα όσα συνέβησαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα:

«Ακόμα και σε αυτή τη φάση της διαδικασίας οφείλω να προσκομίσω ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Υπάρχουν πολύ κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Είναι ένα στοιχείο συγκλονιστικό που έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου. Στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου που έγιναν μετά τη δολοφονία (σ.σ. του Παύλου Φύσσα) εμφανίζεται επανειλημμένως αριθμός που ανήκει σε ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα, και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, στον Βαρτζόπουλο Δημήτριο της κυβέρνησης Σαμαρά. Προκύπτει ότι ο εξ’ απορρήτων του Σαμαρά βρίσκεται μέσα στις επικοινωνίες. Να έρθει και να εξηγήσει τι έλεγε το βράδυ της δολοφονίας και πριν από αυτό με τον άνθρωπο που μιλούσε με τον καθ’ ομολογία δράστη της δολοφονίας. Το έγκλημα που μου προσάπτεται είναι ατιμωτικό για την προσωπικότητά μου και έχω δηλώσει αθώος για όλα».

«Συντάσσομαι απόλυτα με την άψογη πρόταση της κυρίας εισαγγελέως. Η δικαιοσύνη πρέπει να αποδείξει τώρα ότι είναι ανεξάρτητη κι ότι απλά φαίνεται ανεξάρτητη. Να αποδείξετε σε όλους ότι η απόφασή σας ήταν και θα παραμείνει ανεξάρτητη, ότι το δικαστήριό σας είναι αδέκαστο», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη.

«Επί 5,5 χρόνια ακούγαμε από την έδρα ‘ο Παύλος κι ο Παύλος’ και δεν αντιδράσαμε»

Ο δικηγόρος Νικόλαος Ρουσόπουλος, συνήγορος του Γιάννη Λαγού, κατηγόρησε το δικαστήριο ότι υιοθετεί ad hoc τα επιχειρήματα της Πολιτικής Αγωγής, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Επί 5,5 χρόνια ακούγαμε από την έδρα “ο Παύλος κι ο Παύλος” και δεν αντιδράσαμε».
Σε ό,τι αφορά τα βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, η πρόεδρος διευκρίνισε αρχικά ότι το δικαστήριο ζήτησε ‘αν υπάρχει τυχόν βούλευμα για παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Ι. Λαγό και η εισαγγελέας προσκόμισε του 2015».

Στις αιτιάσεις της υπεράσπισης Λαγού ότι υπάρχουν μεταγενέτερα βουλεύματα στα οποία υπάρχει αναφορά ότι δεν παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι η Πρόεδρος Λεπενιώτη υπενθύμισε ότι «δεν υπάρχει εφετείο στο βούλευμα και πως οι εν λόγω αναφορές δεν λειτουργούν ως εφετείο καθώς αποτελούν άποψη των Συμβουλίων, χωρίς τελικά να υπάρξει διαφωνία από τους συνηγόρους υπεράσπισης».

«Πρέπει να μάθουν για την ιερότητα του προσώπου του κατηγορουμένου» είπε ο συνήγορος του Μιχαλολιάκου!

«Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν θα έχει καμία αξία αν ο Νίκος Μιχαλολιάκος οδηγηθεί στη φυλακή λόγω απόρριψης του αιτήματος για ανασταλτική δύναμη της έφεσης», υποστήριξε ο αδερφός του, Νίκου Μιχαλολιάκου και συνήγορος υπεράσπισής του, Τάκης Μιχαλόλιας.

Αναφερόμενος στην προηγούμενη καταδίκη του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής το 1979 και το σήμερα, είπε: «Δεν ξέρω αν πρέπει να απαντήσω σε εσάς ή στον περιοδεύοντα θίασο που ζητά να μη χορηγήσετε ανασταλτική δύναμη στην έφεση των κατηγορουμένων. Πρέπει να μάθουν για την ιερότητα του προσώπου του κατηγορουμένου. Μου δίνει κουράγιο το ότι καταφεύγουν σε μια καταδικαστική απόφαση για πλημμέλημα πριν 41 έτη, δείχνει αδυναμία και έλλειψη επιχειρημάτων. Ποτέ ο Μιχαλολιάκος δεν κατηγορήθηκε για έκρηξη, ή για τοποθέτηση εκρηκτικών σε κινηματογράφους. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι σχεδόν κατάφεραν να διαλύσουν τον συγκεκριμένο σχηματισμό που εσείς χαρακτηρίζετε εγκληματική οργάνωση. Μια εφημερίδα είχε και αυτή έκλεισε».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ιδού ο εγκληματίας» φώναξε σηκώνοντας ψηλά τις χειροπέδες ο Νότης Σφακιανάκης, έξω από τα δικαστήρια (video)

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση ότι γνωστός τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης, συνελήφθη με μικροποσότητα ναρκωτικών και όπλο χωρίς απαιτούμενη άδεια.Ο τραγουδιστής που οδηγήθηκε αρχικά στο...

Αϊ στο… Μπάντεν Μπάντεν σου!

Νοσταλγώ το αγαπημένο μου μαγαζί. Να το δω ανοιχτό, γεμάτο από πελάτες και ζωή. Δίχως μάσκες και αποστάσεις, να χαιρόμαστε όλοι μαζί όπως παλιά....

Η επανεμφάνιση της Βρετανίας!

Στις 26 Οκτωβρίου, μετά την αποτυχία της τρίτης εκεχειρίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η ομάδα MINSK (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία) ανακοίνωσε ότι θα έφερνε το θέμα των...

Μυστική συνάντηση Δένδια με Μέρκελ!

Τρία κεντρικά ερωτήματα προκύπτουν από τη σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Γερμανία, και κατ’ ουσίαν στην καγκελάριο Μέρκελ, για...

Τα ζουμιά των ΕΠΟΝιτών…

Το lockdown έχει και τα καλά του. Διαβάστε τι ψάρεψα στο διαδίκτυο: «Στις συναγωνίστριες της ΕΠΟΝ.Από τον Χρήστο ΜπολώσηΓια το σαρκικό ζήτημα, η...

Απασφαλίζουν οι λοιμωξιολόγοι στην σκιά των αποκαλύψεων!

Η αποκάλυψη της κυριακάτικης Δημοκρατίας για τον τρόπο μέτρησης των κρουσμάτων και το παράλληλο σύστημα που χρησιμοποιούσε ο ΕΟΔΥ, έχουν προκαλέσει την οργή τον...

Πάτρα: Βασάνισαν και σακάτεψαν στο ξύλο κρατούμενο στις φυλακές

Στο Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ένας κρατούμενος των φυλακών Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, ο οποίος φέρεται να έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

newsbreak.gr

FREE
VIEW