Αθώωση των 5 κατηγορουμένων για τη θανατηφόρα πτώση 15χρονης στο παλιό εργοστάσιο της «Αλλατίνη» το 2015 (video)

Στην υπεράσπισή τους οι κατηγορούμενοι τόνισαν ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας για την περίφραξη και την απαγόρευση της εισόδου στο χώρο

Must Read

Αθώοι κατά πλειοψηφία (2-1) κρίθηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι για τη θανατηφόρα πτώση 15χρονης στο παλιό εργοστάσιο της «Αλλατίνη», το Νοέμβριο του 2015, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Πρόκειται για νόμιμους εκπροσώπους εταιρειών που διαχειρίζονται το συγκεκριμένο ακίνητο, μεταξύ των οποίων και μια δικηγόρος, οι οποίοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν για «ανθρωποκτονία δια παραλείψεως από συγκλίνουσα αμέλεια από υπόχρεο». Την απαλλαγή τους για την πράξη που τους αποδόθηκε πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας.

Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία λέγοντας ότι τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας σχετικά με την περίφραξη και την απαγόρευση της εισόδου στο χώρο. Το παλιό εργοστάσιο της «Αλλατίνη», αποτελούμενο από 27 κτήρια, έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο και βρίσκεται στην περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το Νοέμβριο του 2015 μια 15χρονη έπεσε από τον 4ο στον 3ο όροφο του κτηρίου, όταν υποχώρησε το ξύλινο πάτωμα μεταξύ των δύο ορόφων. Λόγω των σοβαρών τραυμάτων που υπέστη απεβίωσε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου, ύστερα από σύντομη νοσηλεία.

Παραβίασαν το φράχτη

Η άτυχη μαθήτρια Γυμνασίου εισήλθε στο παλιό εργοστάσιο μαζί με έναν φίλο της, αφού παραβίασαν το λαμαρινένιο φράχτη με τον οποίο είναι περιφραγμένο το εργοστάσιο.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ένα 13χρονο αγόρι είχε επίσης τραυματιστεί στο ίδιο κτήριο, κατά τη διάρκεια παιχνιδιού με φίλους του.

  • Δείτε ρεπορτάζ από το τραγικό συμβάν:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This