Αρμενική δικαίωση: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν άρει τα προσωρινά μέτρα κατά της Τουρκίας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Θα «ιδρώσει το αυτί» της Τουρκίας;

Must Read

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με το αίτημα των τουρκικών αρχών να άρει προσωρινό μέτρο που αναφέρεται στην υπόθεση Αρμενίας κατά Τουρκίας, ήταν ένα πραγματικό «χαστούκι» στην Τουρκία.

Απαντώντας σε αίτημα της Αρμενίας να ενταχθεί και η Τουρκία στα προσωρινά μέτρα σχετικά με τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε στις 6 Οκτωβρίου 2020 να εφαρμόσει τον κανόνα 39 του Κανονισμού του Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 39 του Κανονισμού του Δικαστηρίου, το Δικαστήριο μπορεί να συστήσει προσωρινά και επείγοντα μέτρα σε οποιοδήποτε κράτος μέρος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αν ενδέχεται να συνεπάγονται παραβιάσεις των Δικαιωμάτων της  Σύμβασης αναφορικά με τον άμαχο πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων και ενεργειών που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των αμάχων πολιτών.

Σύμφωνα  με το σκεπτικό της απόφασης:

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) κάλεσε όλα τα κράτη που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, να απέχουν από ενέργειες που θα συνέβαλαν σε παραβιάσεις των δικαιωμάτων της Σύμβασης των πολιτών και να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους βάσει της Σύμβασης.

Στις 7 Οκτωβρίου 2020, η κυβέρνηση της Τουρκίας ζήτησε από το Δικαστήριο να επανεξετάσει την απόφασή του και να άρει το προσωρινό μέτρο που στρέφεται κατά της Τουρκίας.

Αφού εξέτασε τις αντιρρήσεις της Κυβέρνησης της Τουρκίας και έλαβε και πάλι υπόψη τη σοβαρή και κλιμακωτή φύση της σύγκρουσης, το Δικαστήριο δεν βρήκε κανένα λόγο να τροποποιήσει την απόφασή του, ή να άρει οποιοδήποτε μέρος του προσωρινού μέτρου που είχε αναφερθεί προηγουμένως.

Η απόφαση της 6ης Οκτωβρίου 2020 ελήφθη με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία που έδειξαν ότι ορισμένα συμβαλλόμενα κράτη εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στη σύγκρουση. Δεν απευθύνεται αποκλειστικά στην Τουρκία, αλλά σε όλα τα ενδιαφερόμενα κράτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This