Τετάρτη 16/6/2021

Κρήτη: Ξεκινά σήμερα στο Εφετείο η δίκη για την απαγωγή του επιχειρηματία Λεμπιδάκη

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσουν για να δικαστούν σήμερα σε δεύτερο βαθμό οι 12 άνδρες που κατηγορούνται για την απαγωγή και την 6μηνη ομηρία του Κρητικού επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, που είχε συγκλονίσει το 2017 το πανελλήνιο.

Πρωτόδικα και οι 12 είχαν κριθεί ένοχοι. Μετά από μια «μαραθώνια» διαδικασία η οποία είχε διαρκέσει δύο μήνες (μέσα Δεκεμβρίου 2018 έως μέσα Φεβρουαρίου 2019), το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε καταδικάσει και τους 12 κατηγορούμενους που δικάζονταν. Ειδικότερα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλε στους καταδικασθέντες, κατά περίπτωση, ποινές κάθειρξης που κυμάνθηκαν από 11 έτη έως 26 έτη και 4 μήνες.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης δεν είχε χορηγήσει ελαφρυντικό σε κανέναν από τους καταδικασθέντες. Ωστόσο, για δύο από αυτούς αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Πρόκειται για έναν 40χρονο κι έναν 42χρονο, οι οποίοι παραμένουν ελεύθεροι υπό όρους μέχρι την ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Σημειώνεται ότι και οι δύο καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 11 ετών.

Οι «βαρύτερες» ποινές είχαν επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε δύο 47χρονους Ρεθυμνιώτες (26 έτη και 4 μήνες στον 10ο κατηγορούμενο και 26 έτη στον αποκαλούμενο «Ευγένιο»), οι οποίοι φέρονται ως οι εγκέφαλοι της υπόθεσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ