Κατάθεση Καλογρίτσα για το ρόλο του Ν. Παππά στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

Τι καταθέτει στον πταισματοδίκη ο Χρήστος Καλογρίτσας

Must Read

Ο Χρήστος Καλογρίτσας στο πλαίσιο της έρευνας των καταγγελιών του για εμπλοκή του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και κυβερνητικών στελεχών στη συμμετοχή του (μέσω του γιου του) στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, κατέθεσε στον πταισματοδίκη, επαναλαμβάνοντας τα όσα είχε αναφέρει στο 34σελιδο υπόμνημά του.

Η έρευνα του πταισματοδίκη έχει αφετηρία τη μήνυση σε βάρος των υπευθύνων του λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού CCC, που κατέθεσε τον περασμένο Ιούλιο ο κ. Καλογρίτσας ιδιοκτήτης της εταιρίας «Τοξότης».

Η μήνυση αφορά την αντιδικία μεταξύ των δύο εταιρειών για ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ και σύμφωνα με τον Χρήστο Καλογρίτσα, τα χρήματα του καταβλήθηκαν ως προκαταβολή το καλοκαίρι του 2016, μετά από παρέμβαση του Νίκου Παππά, προκειμένου να συμμετάσχει εικονικά, εταιρεία που δημιούργησαν οι μηνυόμενοι με τον ίδιο ως «μπροστινό» στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί επιθυμία της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει κανάλι υπό τον έλεγχο της.

«Μου ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και  της εμπιστοσύνης  προς το πρόσωπό μου και αντιστρόφως, να  τους δανείσω το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό μου όνομα και μόνο να μπω μπροστινός (αυτοί θα εισέφεραν τα  χρήματα και θα  είχαν  την πλήρη ευθύνη,  οργάνωση, διοίκηση και  εποπτεία  του όλου εγχειρήματος) για τη συμμετοχή  σε Διαγωνισμό που θα  διενεργούνταν για  τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου  μέσω αυτού  να  καταφέρουν  να λάβουν   μία  τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο  για  την υποστήριξη  της πολιτικής  τους», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπόμνημα.

Σύμφωνα με τον εργολάβο, η εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση του εγχειρήματος θα γινόταν από τον λιβανέζικο όμιλο, ο οποίος θα κατέβαλε τα χρήματα μέσω σύμβασης υπεργολαβίας με την «Τοξότης» για το έργο στα ΗΑΕ.

Επίσης, στο υπόμνημά του ο κ.Καλογρίτσας υποστήριζε ότι μετά την υπαναχώρηση της CCC, η τότε Κυβέρνηση και ο Νίκος Παππάς ουσιαστικά τον έστειλαν να ζητήσει χρηματοδότηση από επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων οι Ευάγγελος Μαρινάκης και Δημήτριος Κοντομηνάς, που θα τους επέτρεπε να υλοποιήσουν το σχέδιό τους για τα τηλεοπτικά.

Η κατάθεση Καλογρίτσα

«Διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης» φέρεται να υποστήριξε ενώπιον της Πταισματοδίκη Αμαρουσίου ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος παρέμεινε στο γραφείο της δικαστικής λειτουργού περίπου δυόμισι ώρες, όπου φέρεται να επανέλαβε διά ζώσης όσα έχει ισχυριστεί για το παρασκήνιο της συμμετοχής του στον επίμαχο διαγωνισμό.

Ο εργολάβος κλήθηκε σε κατάθεση στο Πταισματοδικείο σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την κατάθεση της μήνυσης του κατά των υπευθύνων του κατασκευαστικού κολοσσού CCC που διεκδικεί από την εταιρεία του κ. Καλογρίτσα «Τοξότης» ποσό περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ενώπιον της πταισματοδίκη ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να αναφέρθηκε ονομαστικά μόνο στον τότε υπουργό Επικρατείας και να μην κατονόμασε τα στελέχη που, όπως υποστηρίζει, τον προσέγγισαν κατ’ εντολή του Νίκου Παππά για το όλο εγχείρημα που σχεδίαζαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργολάβος είπε πως «διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης» και περιέγραψε στη δικαστική λειτουργό τις συζητήσεις που είχε με τον κ. Παππά ο οποίος, σύμφωνα με τον εργολάβο, τον καθησύχαζε πως από τον ίδιο ήθελαν μόνο το όνομα του και όχι χρήματα καθώς είχαν εξασφαλίσει 25 εκατομμύρια καθώς και τα 3 εκατομμύρια που χρειάζονταν για την εγγυητική που απαιτούσε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Επανέλαβε, επίσης, όσα έχει ήδη αναφέρει περί της πορείας που είχαν τα επίμαχα 3 εκατομμύρια όταν «υπαναχώρησε η CCC» οπότε -κατά τον κ. Καλογρίτσα- μετά από υπόδειξη του τότε υπουργού τα χρήματα δόθηκαν για την έκδοση εφημερίδας.

Ενώπιον της πταισματοδίκη έχουν ήδη καταθέσει δύο μάρτυρες από εκείνους που έχει προτείνει ο κ. Καλογρίτσας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This