Αναστολή στις δίκες λόγω lockdown! Κανονικά τα αυτόφωρα και οι εισαγγελίες

Κόντρα μεταξύ δικαστικών ενώσεων και δικηγόρων έφεραν οι εξελίξεις

Must Read

Το νέο lockdown κλείνει, ως φαίνεται, και τα δικαστήρια, καθώς, παρά το γεγονός ότι προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις λειτουργίες της Θέμιδας που θα τεθούν σε αναστολή τις επόμενες τρεις εβδομάδες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα κινηθεί στο πλαίσιο της πρώτης καραντίνας.

Οι περιορισμοί που ίσχυαν στις «κόκκινες» περιοχές της βόρειας Ελλάδας αναμένεται να επεκταθούν και στην υπόλοιπη επικράτεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα σταματήσουν οι δίκες για κακουργήματα και πλημμελήματα. Από το μέτρο εξαιρούνται τα κακουργήματα για τα οποία συμπληρώνεται το 18μηνο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων και για τα πλημμελήματα οι υποθέσεις που κινδυνεύουν να παραγραφούν.

Θα λειτουργούν κανονικά τα αυτόφωρα και οι εισαγγελίες, θα συνεχιστούν οι ανακρίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα εκδικάζονται προσφυγές ασφαλιστικών μέτρων.

Μάλιστα, οι εξελίξεις έφεραν κόντρα μεταξύ δικαστικών ενώσεων και δικηγόρων. Οι δικαστές ήθελαν να περιοριστούν οι λειτουργίες των δικαστηρίων, ενώ οι δικηγόροι υποστήριζαν ότι οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, παρά την πανδημία, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θρίλερ με την σορό 74χρονου στο λιμάνι του Βόλου

Το πτώμα ενός άνδρα εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του Βόλου και αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές....

More Articles Like This