«Μπλακάουτ» στη δικαιοσύνη: Σε 7 μέρες του νέου lockdown αναβλήθηκαν πάνω από 250 δίκες (και 34.500 στην καραντίνα του Μαρτίου)!

Προβληματισμός για τα αδικήματα που είναι στο φάσμα της παραγραφής και για τα 18μηνα

Must Read

Είναι γνωστή εδώ και χρόνια η κατάσταση που επικρατεί στα δικαστήρια εξαιτίας του τεράστιου όγκου υποθέσεων που «λιμνάζουν» στις αποθήκες. Το πρώτο lockdown ήταν ένα ακόμα χτύπημα στην ταχύτητα απόδοσης της δικαιοσύνης ενώ το δεύτερο τείνει να γίνει «ταφόπλακα»!

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, πάνω από 250 υποθέσεις του Εφετείου της Αθήνας σε μόλις 7 ημέρες lockdown αναβλήθηκαν επ΄αόριστον.

Συγκεκριμένα, αναβλήθηκαν 95 υποθέσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, 79 του Μονομελούς και 79 του Πλημμελημάτων. Και στους συγκεκριμένους αριθμούς θα πρέπει να προστεθούν κι όλες εκείνες οι δίκες που δεν εντάσσονται στις εξαιρέσεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης  οι οποίες διέκοψαν μέχρι να επαναλειτουργήσουν τα δικαστήρια.

Να σημειωθεί ότι στο πρώτο lockdown, του περασμένου Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της καραντίνας συνολικά 34.500 δίκες δεν έγιναν λόγω των περιορισμών ενώ εκατοντάδες ήταν εκείνες που διέκοψαν «μέχρι νεοτέρας». Και φυσικά η παράταση του δικαστικού έτους κατά συνολικά ένα μήνα ελάχιστα βοήθησε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This