Μετά από 6,5 χρόνια άδικης φυλάκισης, ο Άρης Καντούρος επιστρέφει στην κοινωνία με καθαρό όνομα πια

Είχε κατηγορηθεί για αποπλάνηση ανήλικης αθλήτριάς του

Must Read

Αφού πέρασε εξίμισι χρόνια στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, ο 60χρονος, σήμερα, προπονητής τάε κβον ντο Άρης Καντούρος είναι και πάλι ελεύθερος, στην αγκαλιά της οικογένειάς του, καθώς πριν από λίγες ημέρες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ευβοίας τον απάλλαξε από την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος ανήλικης αθλήτριάς του!

Η ιστορία του ομοσπονδιακού προπονητή από το Αλιβέρι θα μπορούσε να εμπνεύσει σενάριο χολιγουντιανής ταινίας. Το 2011 η ζωή του άλλαξε δραματικά από τη μια στιγμή στην άλλη. Μια μαθήτριά του τον κατήγγειλε στις Αρχές, υποστηρίζοντας ότι είχε ασελγήσει σε βάρος της μέσα στον χώρο του γυμναστικού συλλόγου. Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο προπονητής τάε κβον ντο αφέθηκε ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το 2014, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 21 χρόνων. Ο 54χρονος, τότε, άντρας οδηγήθηκε στις Φυλακές Τριπόλεως, όπου ήταν αναγκασμένος να ζει σε έναν θάλαμο 30 τετραγωνικών μέτρων, μαζί με 35 κρατουμένους. Στη φυλακή εργάστηκε ως πρώτος ηλεκτρολόγος, καθώς διαθέτει το αντίστοιχο πτυχίο. Ωστόσο απέκτησε αρκετά προβλήματα υγείας, που θα τον ακολουθούν μια ζωή.

«Μία λέξη θα σας πω μόνο: Σπιναλόγκα. Μόνο αυτό και θα καταλάβετε… Δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα στη φυλακή. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ο διευθυντής ήταν πάρα πολύ καλοί, αλλά οι συνθήκες τραγικές. Αρρώστησα μέσα εκεί. Και τώρα προσπαθώ να γίνω καλά. Μέχρι και εγκεφαλικό έπαθα… Τι άλλο να σας πω;», ήταν τα λόγια του 60χρονου στο protothema.gr, με τα οποία περιέγραψε την κόλαση που βίωνε επί εξίμισι χρόνια.

Το δράμα του Άρη Καντούρου, ο οποίος υπήρξε προπονητής για 30 χρόνια, με πολλές επιτυχίες, έλαβε τέλος στις 4 Νοεμβρίου, όταν το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ευβοίας τον έκρινε αθώο, δίνοντάς του το δικαίωμα της επιστροφής στην κοινωνία και στην οικογένειά του. Στο άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου ξέσπασε σε λυγμούς, με τους οικείους του να κάνουν ώρες να τον συνεφέρουν.

«Προσπαθώ να κερδίσω το χαμένο χρόνο»

«Έπειτα από εξίμισι άδικα χρόνια στη φυλακή και κατόπιν της αθωωτικής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ευβοίας, γύρισα πίσω στην κοινωνία με καθαρό το όνομά μου», ανέφερε συγκινημένος ο 60χρονος και συμπλήρωσε: «Σήμερα προσπαθώ να κερδίσω πίσω τον χαμένο χρόνο, καθώς και τις άδειες του επαγγέλματός μου και του συλλόγου που εργαζόμουν. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ κόσμο. Όλους τους συμπολίτες μου, που στάθηκαν στο πλευρό μου στο δικαστήριο, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους συναδέλφους μου και, κυρίως, τους αθλητές και τις αθλήτριές μου, που ουδέποτε πίστεψαν αυτή την κατηγορία. Από το πρώτο λεπτό είχα εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και ήξερα ότι στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης του 60χρονου, Βάσω Πανταζή, τα αποδεικτικά στοιχεία που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αθώωση του εντολέα της ήταν, αφενός, ότι κατά τους χρόνους που φέρεται ότι τελέστηκαν οι ασελγείς πράξεις υπήρξε παρουσία τρίτων ατόμων στον χώρο και, αφετέρου, ότι δεν βρέθηκε άλλος αθλητής να τον καταγγείλει στις Αρχές, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This