Ζάκυνθος: Το εφετείο ανοίγει την πόρτα εξόδου στον δολοφόνο του bodybuilder Γιώργου Σαρακίνη

Must Read

Δυόμισι χρόνια έμεινε πίσω από τα σίδερα της φυλακής ο δράστης της ανθρωποκτονίας του 37χρονου Ζακυνθινού bodybuilder και επιχειρηματία Γιώργου Σαρακίνη (το καλοκαίρι του 2017), με αφορμή μια βεντέτα, που κρατάει περίπου μισό αιώνα! Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών μείωσε στο μισό την πρωτόδικη κάθειρξη των 16 ετών, ανοίγοντας ουσιαστικά την… πόρτα εξόδου της φυλακής.

Η ακροαματική διαδικασία έγινε κατ’ εξαίρεση, αφού ισχύει η απαγόρευση λόγω του δεύτερου lockdown στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα. Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής, όπως και πρωτόδικα, ωστόσο έκανε δεκτό ένα από τα τέσσερα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισής του, και αυτό δεν ήταν άλλο από εκείνο τού πρότερου εντίμου βίου. Αυτό είχε αποτέλεσμα ο δράστης να καταδικαστεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ποινή κάθειρξης οχτώ ετών και σε ακόμα έναν χρόνο φυλάκιση για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας. Ετσι, έχοντας εκτίσει φυλάκιση τριών ετών και τριών μηνών έως τώρα, συμπληρώνει το 1/3 της ποινής και αναμένεται να αποφυλακιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού προηγηθούν οι τυπικές διαδικασίες που προβλέπονται.

Οπως είχε γράψει η «Espresso», το άγριο έγκλημα έγινε το πρωί της 22ας Αυγούστου 2017 στην περιοχή Αγία Αικατερίνη της Ζακύνθου, όταν ο δράστης Α.Κ., 34 ετών τότε, κρατώντας στα χέρια του μία καραμπίνα περίμενε υπομονετικά κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γερασίμου, από όπου γνώριζε ότι θα περνούσε το μπλε αυτοκίνητο Smart που οδηγούσε το θύμα. Οταν το Ι.Χ. πλησίασε, βγήκε στον δρόμο και πυροβόλησε προς το μέρος του 37χρονου δύο φορές, με αποτέλεσμα τα πυρά να βρουν τον στόχο τους και ο άτυχος Σαρακίνης να πέσει νεκρός. Μετά τη δολοφονία ο τότε 34χρονος «πιστολέρο» τράπηκε σε φυγή και παραδόθηκε λίγη ώρα αργότερα στην Αστυνομία, όπου ομολόγησε ότι είχε στήσει ενέδρα θανάτου στο θύμα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πίσω από το έγκλημα κρύβεται μία βεντέτα. Πριν από πολλά χρόνια ένας στενός συγγενής του άτυχου 37χρονου είχε σκοτώσει έναν συγγενή του δράστη και από τότε οι σχέσεις μεταξύ των δύο οικογενειών ήταν εκρηκτικές, αφού παιδιά και εγγόνια μεγάλωναν μισώντας την άλλη πλευρά. Ο κατηγορούμενος είχε εξηγήσει στο πρωτόδικο δικαστήριο ότι ο Σαρακίνης είχε κάνει τη ζωή του «κόλαση» και απειλούσε τον ίδιο, τη σύζυγό του και τα παιδιά του. «Κάθε φορά που βρισκόμασταν, ένιωθα απειλή» είχε πει χαρακτηριστικά.

Για απόφαση-σταθμό έκαναν λόγο οι δικηγόροι του κατηγορουμένου, ενώ οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής επέμειναν στη θέση ότι ο κατηγορούμενος είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το θύμα σκοτώθηκε «σαν σκυλί».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This