Ένοχος ο Κορκονέας για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Must Read

Ομόφωνα ένοχο έκρινε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο. Ως εκ τούτου δεν άλλαξε κάτι από την πρωτόδικη απόφαση αναφορικά με το βασικό κατηγορούμενο, για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Αντιθέτως, σύμφωνα με το ΑΠΕ, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών τον Βασίλειο Σαραλιώτη.

Βασίλης Σαραλιώτης

Η απόφαση είχε αναβληθεί τον περασμένο Ιούνιο με αφορμή την ασθένεια του συνηγόρου υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλη Ανδρούλα και παρά τις πιέσεις της Πολιτικής Αγωγής που ζητούσε άμεσα νέα συνεδρίαση – πριν την 1η Ιουλίου και την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα – το Δικαστήριο όρισε την 29η Ιουλίου ως ημερομηνίας έκδοσης της απόφασής του.

Επαμεινώνδας Κορκονέας

Η πρόταση του Εισαγγελέα Βασίλειου Χανή για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα ήταν η ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, να μετατραπεί σε ενδεχόμενο δόλο, ενώ για τον άλλο κατηγορούμενο Βασίλη Σαραλιώτη ζήτησε την απαλλαγή του θεωρώντας ότι δεν έχει καμία συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.

Ο δεύτερος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη επίσης χωρίς ελαφρυντικά, αλλά αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This