Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Βοήθημα 200 ευρώ στους ασκούμενους και νέους δικηγόρους λόγω του κορωνοϊού

Το ποσό θα πιστωθεί Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει.

Οικονομική ενίσχυση ύψους 200 ευρώ θα λάβουν οι ασκούμενοι και νέοι δικηγόροι από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες τα δικαστήρια έχουν περιοριστεί με αποτέλεσμα πολλοί δικηγόροι, κυρίως οι νέοι, να βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης. Για το λόγο αυτό ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αποφάσισε τη διανομή καθαρού ποσού για κάθε δικαιούχο του Ειδικού Διανεμητικού Λογαριασμού Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Β΄ Εξαμήνου 2020 καθορίζεται σε 200 ευρώ (235,29 ευρώ – 15% φόρος 35,29 ευρώ = 200 ευρώ).

Το ποσό θα πιστωθεί από αύριο, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει. Οι δικαιούχοι του Ειδικού Διανεμητικού Λογαριασμού αποκλείονται από την υποβολή αίτησης για το βοήθημα λογαριασμού Αλληλεγγύης-Β΄φάσης πανδημίας.

Όσοι ασκούμενοι δικηγόροι, εγγεγραμμένοι από 28-12-2017 δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στα μητρώα του ΔΣΑ, δύνανται να υποβάλουν αίτηση για το βοήθημα του λογαριασμού Αλληλεγγύης Β΄ φάσης της πανδημίας, ποσού 100 ευρώ, μέσω του portal.olomeleia.gr.

Ανάλογο βοήθημα 200 ευρώ έχει δοθεί με οικονομικά κριτήρια και από το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ