Αθωώθηκαν οι «Big Brothers» σε οίκους ανοχής

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου και η μαντάμ βιντεοσκοπούσαν τις... εργασίες στην «επιχείρηση»

Must Read

Με τη μέθοδο του… στρίβειν διά του «ευνοϊκότερου όρου» γλίτωσαν οριστικά και αμετάκλητα τη φυλακή δύο… ευυπόληπτοι «ματάκηδες», που βιντεοσκοπούσαν ό,τι εκτυλισσόταν μέσα σε έναν οίκο ανοχής!

Πρόκειται για έναν άνδρα, εκμισθωτή του υπόγειου ακινήτου όπου στεγαζόταν το «σπίτι του έρωτα», και για μια γυναίκα που το είχε μισθώσει, οι οποίοι είχαν θέσει παράνομα σε λειτουργία το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και έστελναν το υλικό που κατέγραφαν οι κάμερες στον σκληρό δίσκο ενός καταγραφικού μηχανήματος. Το 2019 είχαν κριθεί ένοχοι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας και επιβλήθηκαν στον καθέναν τους ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και επιπλέον χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, «ο μεν πρώτος κατηγορούμενος […] ως εκμισθωτής του επί της οδού … υπόγειου ακινήτου – οίκου ανοχής, η δε δεύτερη κατηγορούμενη […] ως μισθώτρια του ως άνω ακινήτου κατελήφθησαν να έχουν εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και καταγραφής εικόνας, όπου τα καταγεγραμμένα στοιχεία αποστέλλονταν σε σκληρό δίσκο καταγραφικού μηχανήματος, χωρίς να έχουν εφοδιαστεί με την απαιτούμενη για αυτό άδεια της αρμόδιας Αρχής, και δη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και κατά παράβαση του Ν. 2472/1997». Ωστόσο, μετά την αλλαγή της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, αθωώθηκαν και οι δύο από το Ε’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

«Από τη διάταξη του άρθρου 2, παρ. 1 του Π.Κ. ορίζεται ότι, αν από την τέλεση της πράξης ως την αμετάκλητη εκδίκασή της ίσχυσαν περισσότερες διατάξεις νόμων, εφαρμόζεται αυτή που στη συγκεκριμένη περίπτωση οδηγεί στην ευμενέστερη μεταχείριση του κατηγορουμένου» αναφέρεται στην απόφαση του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση συστήματος καταγραφής εντός των οίκων ανοχής είναι ένα ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Οι δράστες προσπαθούν με τον τρόπο αυτόν είτε να βγάλουν «μαύρο» χρήμα πουλώντας το υλικό είτε να το χρησιμοποιήσουν στο μέλλον για εκβιασμούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This