Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Υπόθεση Novartis: 11ωρη κατάθεση του Γ. Στουρνάρα

Τι έλεγε 11 ώρες;

Μαραθώνια ήταν η κατάθεση που έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως Σαμαρά, Γιάννης Στουρνάρας, στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Ο κ. Στουρνάρας προσήλθε στις 11 το πρωί της Τρίτης και κατέθεσε στην αρεοπαγίτη ανακρίτρια που διερευνά την υπόθεση της Novartis, μετά την άσκηση από τη Βουλή ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση Novartis, με βάση τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων.

Ειδικότερα, η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» είχε αναφέρει ότι η συνεργασία και οι επαφές του επικεφαλής της Novartis στην Ελλάδα Κ. Φρουζή και Γ. Στουρνάρα έγιναν πιο στενές όταν έγινε υπουργός Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως η σύζυγος του κ. Στουρνάρα προσέφερε στη Novartis υπηρεσίες στη διοργάνωση συνεδρίων. «Το ύψος των αμοιβών της εταιρίας της συζύγου Στουρνάρα έμοιαζε δυσανάλογο αναλογικά με τις υπηρεσίες που προσέφερε εκείνη στη διοργάνωση συνεδρίων», είχε αναφέρει στην κατάθεση του προστατευόμενος μάρτυρας, αφήνοντας υπόνοιες για χρηματισμό.

Όμως η υπόθεση μπήκε στο αρχείο από την Εισαγγελία Διαφθοράς, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία ή ενδείξεις για διακίνηση πολιτικού χρήματος ή δωροδοκία σε βάρος του κ. Στουρνάρα.

Για την υπόθεση έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα την αεροπαγίτη ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Σαμαρά Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πρώην υπουργοί Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος. Και τα πέντε πολιτικά πρόσωπα έχουν καταθέσει κατά το παρελθόν σχετικές μηνύσεις αναφορικά με την υπόθεση και για το λόγο αυτό εκλήθησαν και κατέθεσαν ως μάρτυρες στην κυρία Αλεβιζοπούλου.

Κατά την έξοδό του από το κτίριο του Αρείου Πάγου στις 10 το βράδυ, ο κ. Στουρνάρας δεν έκανε καμία δήλωση.

Την  ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί να καταθέσει ο πρώην  υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και νυν αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης  Πικραμμένος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ