Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Αποφυλακίζονται οι καταδικασθέντες για τους 2,1 τόνους του Noor 1

Η μεγαλύτερη ποσότητα τουρκικής ηρωίνης που εντοπίστηκε διεθνώς αλλά στην Ελλάδα αποφυλακίζονται!

Τον αέρα της ελευθερίας αναπνέει ο πρώτος από τους επτά καταδικασθέντες που εκτίουν ποινές καθείρξεως για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1”.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη αποθήκης στο Κορωπί όπου είχε μεταφερθεί τμήμα του φορτίου του “λευκού θανάτου”, Κωνσταντίνο Καρτσώνη, ο οποίος είχε καταδικαστεί τον περασμένο Οκτώβριο από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε κάθειρξη 13 ετών.

Ο Καρτσώνης αποφυλακίστηκε με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης, έχοντας εκτίσει 6,5 χρόνια πραγματικής κράτησης, ήτοι το 1/5 της ποινής τους από τον Ιούνιο του 2014 που συνελήφθη, σε συνδυασμό με τα ημερομίσθια εργασίας εντός των φυλακών και αθροιστικά τα 3/5 της συνολικής ποινής.

Στη φυλακή παραμένουν οι καταδικασμένοι σε 18 έτη κάθειρξη “πρωταγωνιστές” της μεταφοράς των ναρκωτικών Ευθύμιος Γιαννουσάκης (Σ.Σ. από το σπίτι της πρώην συζύγου του οποίου στη Φιλοθέη πέρασε πάνω από ένας τόνος της ηρωίνης), ο ναυλωτής του “Noor 1” Γιώργος Μπουρδούβαλης και τρεις Τούρκοι που θα συσκεύαζαν τα ναρκωτικά και θα τα μετέφεραν στην Ευρώπη μέσα σε φορτίο με μαρμαρόσκονη, καθώς και ο Ιρανός Μπονιάντ ο οποίος συνόδευε το φορτίο των ναρκωτικών στο «Noor 1» και βοήθησε στη μεταφορά της ηρωίνης στη βίλα της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη, ο οποίος καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών.

Ο επόμενος κρατούμενος που αναμένεται να αποφυλακιστεί είναι ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης ο οποίος κρατείται σήμερα στις φυλακές Χαλκίδας.

Ο Γιαννουσάκης αναμένεται να συμπληρώσει τον χρόνο της υφ’ όρον απόλυσης μέσα στο επόμενο δίμηνο και να υποβάλει και αυτός αίτηση αποφυλάκισης.
Ας σημειωθεί πως κάποια από τα ημερομίσθια εργασίας του υπολογίζονται τριπλά, όπως προβλέπεται ευνοϊκά για το διάστημα κράτησης του στις φυλακές Αυλώνα.

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να αποφυλακιστεί και ο Γιώργος Μπουρδούβαλης, ενώ τελευταίοι αναμένεται να αποφυλακιστούν ο Ιρανός και οι τρεις Τούρκοι, καθώς δεν είχαν πραγματοποιήσει μεροκάματα εργασίας στη φυλακή σε σχέση με τους Έλληνες καταδικασθέντες για την υπόθεση του “Noor 1”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ