Τετάρτη 23/6/2021

Προσωρινή κράτηση του Καράογλου και 120.000 ευρώ ζητά ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ

Αγωγή κατέθεσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς και ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Σάββας Παναγιωτίδης σε βάρος του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρου Καράογλου.

Η αγωγή έγινε με αφορμή τη δήλωση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» όπου είχε αναφέρει «Από τότε που ανέλαβε η κρατική διοίκηση, τα προβλήματα, τα ελλείμματα και η διαφθορά υπάρχουν σε μέγιστο βαθμό».

Ανακοίνωση του ΟΑΣΘ για την αγωγή

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ: «Αρχικά στον κ. Καράογλου, εστάλη εξώδικη διαμαρτυρία, με την οποία του ζητήθηκε να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη δήλωση. Ωστόσο, όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά επιχείρησε με έγγραφη απάντησή του να ισχυρισθεί ότι οι δηλώσεις του αποτελούν «διδάγματα κοινής πείρας», εμμένοντας ουσιαστικά σε όλες τις συκοφαντικές και προσβλητικές θέσεις του (κάνοντας μάλιστα, περαιτέρω, λόγο και για «οικονομική κατάρρευση του Οργανισμού»).

Στην αγωγή που κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ο καθένας μας προσβλήθηκε βάναυσα στην προσωπικότητά του και δη στην τιμή, στην επαγγελματική πίστη, στο κύρος του στον πολιτικό χώρο και την κοινωνία, στην ηθική υπόληψη και αξιοπρέπεια, από τον εναγόμενο».

Με την αγωγή ζητείται συνολική χρηματική αποζημίωση, λόγω ηθικής βλάβης, ύψους 120.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση ενός χρόνου.

Τι δήλωσε ο Θεόδωρος Καράογλου

Μέσα από δημοσιεύματα στον Τύπο και όχι από τη νόμιμη επίδοσή της, δηλώνει ο Θεόδωρος Καράογλου, ότι πληροφορήθηκε την άσκηση αγωγής αποζημίωσης. Σημειώνει μάλιστα, ότι για τις επίμαχες δηλώσεις του, παρείχε διευκρινίσεις στον κ. Παππά.

Συγκεκριμένα αναφέρει «Ο κ. Παππάς αδιαφορεί για την καθημερινή ταλαιπωρία μετακίνησης των συμπολιτών μας τους τελευταίους μήνες και την πραγματική, οικονομική και λειτουργική κατάσταση του ΟΑΣΘ, παριστάνοντας το θύμα από τις δηλώσεις μου, που το περιεχόμενό τους αποτελεί την εξωτερίκευση της φωνής των συμπολιτών μας, σε ένα ζήτημα μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος σε μια μητροπολιτική περιφέρεια όπως η Θεσσαλονίκη, προσδίδοντας χαρακτήρα προσωπικής αντιπαράθεσης μαζί μου».

Μεταξύ άλλων τονίζει «Τον καλώ να χρησιμοποιήσει ένα αστικό λεωφορείο μία μόνον ημέρα σε ώρα αιχμής σε οποιαδήποτε διαδρομή και να αφουγκραστεί τα σχόλια των συμπολιτών μας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ