Δευτέρα 26/7/2021

Γερμανικό δικαστήριο είπε «όχι» στην απέλαση δύο προσφύγων, γιατί η κατάσταση στην Ελλάδα είναι… χάλια

Είχαν ήδη λάβει το καθεστώς διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα, αλλά παρόλα αυτά μετακόμισαν στη Γερμανία

Μετά από απόφαση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου του Μάνστερ, στη Bόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, δύο άντρες με αναγνωρισμένο status πρόσφυγα που βρίσκονται στη Γερμανία, ενδέχεται να μην απελαθούν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το euronews, το Ομοσπονδιακό Γραφείο που είναι αρμόδιο για να εξετάζει τις αιτήσεις ασύλου στη Γερμανία, απέρριψε αυτές ενός 41χρονου από την Ερυθραία και ενός 22χρονου Παλαιστίνιου που ζούσε στη Συρία, καθώς και οι δυο είχαν ήδη λάβει το καθεστώς διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα, αλλά παρόλα αυτά μετακόμισαν στη Γερμανία.

Το σκεπτικό της απόφασης που δεν μας «κολακεύει»

Με βάση αυτά τα στοιχεία και οι δυο έπρεπε να απελαθούν και να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα. Όμως το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο αποφάσισε να μην απελαθούν, διότι σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, οι δυο άντρες θα αντιμετώπιζαν δυσκολίες επιβίωσης, καθώς δεν θα είχαν τα βασικά όπως στέγη και φαγητό για να μπορέσουν να συντηρηθούν στην Ελλάδα.

Το δικαστήριο θεωρεί ότι οι δυο άντρες δεν θα μπορούσαν να βρουν κατάλυμα στις εγκαταστάσεις υποδοχής για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ δεν θα είχαν καμία πιθανότητα να βρουν εργασία.

Δηλαδή με λίγα λόγια, οι Γερμανοί λένε ότι «δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα» αν τους ξαναστείλουν στη χώρα μας!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ