Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ο Σαραλιώτης θέλει να γυρίσει στο σώμα

Must Read

«Μου λείπει η δουλειά μου», δήλωσε χθες ο πρώην ειδικός φρουρός, Βασίλης Σαραλιώτης, που αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

 

Σημειώνεται πως μετά των αθωωτική απόφαση, ο Σαραλιώτης έχει δικαίωμα επανόδου στην υπηρεσία, καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία δικαιούται να υποβάλλει αίτηση επαναπρόσληψης στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Εκτός από την επανένταξη του στο Σώμα, δικαιούται να λάβει αναδρομικά και τους αναλογούντες βαθμούς.

Ο ίδιος ο Σαραλιώτης, που σήμερα ζει στη Δράμα πουλώντας καφέδες, ανέφερε ότι ίσως κάποια στιγμή εξετάσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην αστυνομία.

«Απλά έχω το δικαίωμα να το κάνω, ναι. Θέλω πρώτα να ηρεμήσω και μετά. Είναι ακόμα νωρίς για να σκεφτώ κάτι» λέει ο ίδιος και χαρακτηρίζει «ηθική δικαίωση» την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο 42χρονος, αν και βρίσκεται εκτός φυλακής από το 2012, προσπαθούσε να αποδείξει την αθωότητά του, όπως λέει, καθώς ζει σε μια μικρή κοινωνία, όπως είναι η Δράμα. Η οικογένειά του ένιωσε ανακούφιση από την απόφαση. Τώρα ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του στο Σώμα.

«Σε περίπτωση που δεν ασκηθεί αναίρεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και καταστεί αυτή η αθωωτική απόφαση αμετάκλητη, θα έχει τη δυνατότητα και να επιστρέψει στην υπηρεσία του και φυσικά να του καταβληθούν όλοι οι μισθοί που δεν του είχαν καταβληθεί λόγω της εκκρεμούς αυτής ποινικής διαδικασίας» εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός.

«Όλοι οι Έλληνες πολίτες είτε ένστολοι, είτε όχι, όταν αθωώνονται από την ποινική διαδικασία ανακτούν όλα τα δικαιώματα τους, είτε εργασιακά, είτε όχι» σημειώνει ο Γρηγόρης Γερακάκος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, στο Star.

Δικηγόρος Κορκονέα: «Είναι ευτυχής, δεν ξέρω που ακριβώς βρίσκεται»

Όσον αφορά τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, που αποφυλακίστηκε πρόσφατα, δε μένει στο πατρικό του, αλλά σε σπίτι που δε γνωρίζει ούτε ο δικηγόρος του, ο οποίος μαθαίνει νέα του πρώην ειδικού φρουρού από τους γονείς του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This