Παρασκευή 6/8/2021

Ισόβια στους δολοφόνους του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου πρότεινε ο Εισαγγελέας

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους περιλαμβάνονται άτομα που φέρονται αναμεμειγμένοι και στη λεγόμενη «μαφία των φυλακών».

Να παραμείνουν τα ισόβια στους δολοφόνους του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου πρότεινε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ο Εισαγγελέας της Έδρας Παναγιώτης Αθανασίου.

Αγορεύοντας στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο για την υπόθεση της δολοφονίας του Μ. Ζαφειρόπουλου μέσα στο δικηγορικό του γραφείο τον Οκτώβριο του 2017, ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη των κατηγορουμένων, καθώς δεν άλλαξε κανένα δεδομένο σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο.

Μάλιστα ζήτησε να μην αλλάξει στο ελάχιστο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που έχει επιβληθεί στους φερόμενους ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του δικηγόρου.

Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στους κατηγορούμενους περιλαμβάνονται άτομα που φέρονται αναμεμειγμένοι και στη λεγόμενη «μαφία των φυλακών».

Όπως εκτέθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, η δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου αποτελούσε «μήνυμα» προς τον τότε πελάτη του δικηγόρου, Άρη Φλώρο, προκειμένου να ενδώσει στον εκβιασμό των μελών της μαφίας που δρούσε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σχολιάζοντας την πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού για την ενοχή των κατηγορουμένων, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Ζαφειρόπουλου, Θεόδωρος Μαντάς, δήλωσε:

«Η υπόσχεση είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη του χρόνου το ήθος, η ακεραιότητα και η διαδρομή του σπουδαίου συναδέλφου μας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ