Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Οι εισαγγελείς ζητούν να εμβολιαστούν από τα αδιάθετα εμβόλια

Θέλουν να προηγηθούν από τους δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους!

Τον εμβολιασμό τους με τα αδιάθετα εμβόλια ζητούν οι εισαγγελικοί λειτουργοί της χώρας μέσω της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, προκαλώντας εύλογη οργή σε συναδέλφους τους δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους οι οποίοι έρχονται, επίσης, σε επαφή με πολίτες στα δικαστήρια, αλλά δεν έχουν υποβάλει ανάλογο αίτημα.

Οι εκπρόσωποι των εισαγγελικών λειτουργών έχουν έρθει σε επικοινωνία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ώστε να περιληφθούν οι συνάδελφοι τους στην ειδική πλατφόρμα εμβολιασμών.

Μάλιστα η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος συγκεντρώνει ονόματα των εισαγγελικών λειτουργών που θέλουν να εμβολιαστούν από τα αδιάθετα εμβόλια. Αυτό προκύπτει από έγγραφο που εστάλη στους εισαγγελείς της χώρας.

Το έγγραφο που υπογράφουν η πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαϊρη και εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπυρίδων Παππάς, αναφέρει τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε πως η ΕΕΕ ήρθε σε επικοινωνία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και υπέβαλλε αίτημα για την άμεση ένταξη όσων συναδέλφων επιθυμούν στην ειδική πλατφόρμα εμβολιασμών (και συμμετοχή σε αδιάθετα εμβόλια). Σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής και προκειμένου να προωθηθεί το αίτημά μας, παρακαλείται όποιος συνάδελφος επιθυμεί να αποστείλει άμεσα στη γραμματεία της υπηρεσίας του και το αργότερο μέχρι τις 13.30 της αυριανής (σ.σ σημερινής) ημέρας 16-02-2021 τα εξής στοιχεία … προκειμένου να καταρτιστεί συγκεντρωτική κατάσταση που θα διαβιβαστεί από την Ένωση στο email της Γραμματείας της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και μόνο».

Ο ουσιαστικά κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εισαγγελικών λειτουργών όπως αιτείται με βάση το έγγραφο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, προκαλεί την εύλογη αντίδραση των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων οι οποίοι επιθυμούν, επίσης, να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, καθώς έρχονται σε επαφή καθημερινά με εκατοντάδες πολίτες.

Όμως οι άλλες δικαστικές ενώσεις δεν προχώρησαν στην υποβολή αιτήματος για κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό των μελών τους με τα αδιάθετα εμβόλια.

Ας σημειωθεί πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μετά τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων, αναμένεται να προχωρήσει σε προγραμματισμό εμβολιασμών ευαίσθητων επαγγελματικών κατηγοριών, όπως άτομα με υποκείμενα νοσήματα, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, ντελίβερι, μέσα μαζικής μεταφοράς, εκπαιδευτικοί και δικαστικοί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ