Παράσταση διαμαρτυρίας των δικηγόρων στο Μέγαρο Μαξίμου

Αίτηση ακύρωσης της νέας ΚΥΑ έχουν υποβάλει 13 Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας

Must Read

Στήριξη των δικηγόρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα ζητήσουν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν την Δευτέρα 1η Μαρτίου παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι εκπρόσωποι των δικηγόρων θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη και θα του επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για την μη λήψη μέτρων στήριξής τους εν μέσω πανδημίας. «Η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί θετικά στα αιτήματα του κλάδου», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε στις 20.2.2021, μέσω τηλεδιάσκεψης, και αποφάσισε, σε εκτέλεση της από 5.2.2021 απόφασης της Ολομέλειας, την παράσταση διαμαρτυρίας, την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 στις 12.30 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας τη λήψη μέτρων στήριξης των δικηγόρων και την επίδοση σχετικού ψηφίσματος στον Πρωθυπουργό.

Οι Πρόεδροι όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση αυτή, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος και το ν. 4703/2020 και με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορoνοϊό. Επίσης καλούνται συνάδελφοι τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Αίτηση ακύρωσης της νέας ΚΥΑ

Υπενθυμίζεται ότι 13 Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας έχουν υποβάλει αίτηση ακύρωσης της νέας ΚΥΑ κατά το μέρος που αφορά στην αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, των εισαγγελιών, των υποθηκοφυλακείων και των κτηματολογικών γραφείων όλης της χώρας. Η αίτηση ακύρωσης έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 5 Μαρτίου.

«H προσβαλλόμενη απόφαση ουσιαστικά μας απαγορεύει να ασκήσουμε την κορωνίδα του δικηγορικού μας λειτουργήματος, ήτοι την παράσταση ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων. Ως εκ τούτου, πλήττει κατά τρόπο άμεσο, προσωπικό και ενεστώτα κάθε δικηγορικό λειτουργό, θίγοντας αφενός την επαγγελματική μας ελευθερία κατά το άρθρο 5.1 Σ, αφετέρου την ίδια τη Δικαιοσύνη, όπως αυτή προστατεύεται από το Σύνταγμα (άρθρα 8, 20.1,87επ. Σ), της οποίας είμαστε συλλειτουργοί», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην αίτηση τους οι 13 πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This