Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις των ενστόλων για το νέο μισθολόγιο τους

Έκρινε ως απαράδεκτες τις αιτήσεις

Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις των ενστόλων που ζητούσαν την ακύρωση της από 19.7.2017 πράξης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών σχετικά με το νέο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας έκρινε ως απαράδεκτες τις αιτήσεις. Με πέντε αποφάσεις έκρινε κατά πλειοψηφία ότι η προσβαλλόμενη πράξη είναι απλή ερμηνευτική εγκύκλιος των διατάξεων του Ν. 4472/2017 και δεν είχε δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. «Δεν σκοπεί να εισαγάγει νέες ρυθμίσεις για τα ζητήματα του νέου μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και δεν έχει κανονιστικό χαρακτήρα» αναφέρει το ΣτΕ.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.Σ.Υ.Φ.Υ.),Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων( Π.Ο.Α.Σ.Υ.), η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής 2000, 417 αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., απόφοιτοι του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ