Πρωτοδικείο Αθηνών: Ακύρωση πλειστηριασμού ακινήτου!

Είχαν υπολογίσει τον Αύγουστο στο διάστημα αναγκαστικής κατάσχεσης

Must Read

Δεν υπολογίστηκε ως χρόνος αναστολής των πλειστηριασμών ο Αύγουστος και έτσι πολίτης “έσωσε” προσωρινά ακίνητο του.

Αυτό έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών που ακύρωσε πλειστηριασμό, καθώς είχε υπολογιστεί και το διάστημα 1 έως 31 Αυγούστου στο επτάμηνο από την κατάσχεση ενός ακινήτου μέχρι τη διενέργεια του πλειστηριασμού.
Σύμφωνα με την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας της δικαστικής επιμελήτριας της περιφέρειας του Εφετείου Αθηνών, οι ιδιοκτησίες των ανακοπτόντων εκτίθενται σε δημόσιο, αναγκαστικό πλειστηριασμό, στις 3-3-2021.
Όμως το δικαστήριο έκρινε πως πρέπει να ακυρωθεί η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης, καθώς δεν είχε υπολογιστεί ο Αύγουστος ως διάστημα αναστολής του επταμήνου για τον πλειστηριασμό.
Η δικαστική απόφαση αναφέρει σχετικά:
“Με την προσβαλλόμενη έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης είχε οριστεί ο πλειστηριασμός επτά μήνες και έντεκα ημέρες μετά την περάτωση της κατάσχεσης που έλαβε χώρα την ημερομηνία της σύνταξης της (20-7-2020), συμπεριλαμβανομένου, όμως, για τον υπολογισμό του υποχρεωτικού επτάμηνου που προβλέπεται στη διάταξη του άρθρου 954 παρ. 2 στοιχ. ε’ ΚΠολΔ για τον ορισμό της ημέρας του πλειστηριασμού και του χρονικού διαστήματος από 1 έως 31 Αυγούστου, καίτοι η επτάμηνη αυτή προθεσμία αναστέλλεται κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 31 Αυγούστου (κατά ανάλογη εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 147 παρ. 2 ΚΠολΔ – σύμφωνα με την οποία, το χρονικό διάστημα από 1 έως 31 Αυγούστου δεν υπολογίζεται στις προθεσμίες που καθορίζονται περιοριστικά, στη διάταξη αυτή – και σε άλλη περίπτωση, καίτοι δεν προβλέπεται σε αυτήν, όπως σε εκείνη του άρθρου 954 παρ. 2 στοιχ. ε’ ΚΠολΔ, όπως ισχύει μετά την αντικατάσταση του με το άρθρο όγδοο του άρθρου 1 Ν. 4335/2015, βλ. ad hoc ΜΠΑΘ 1057/2019, πρβλ. ΕφΠειρ 705/2010 & ΑΠ 929/1996, ΑΠ 643/1989 Τ.Ν.Π. Νόμος & άρθρο 74 παρ. 11 εδ. ε’ Ν. 4690/2020).
Συνεπώς, εσφαλμένα προσδιορίστηκε με την προσβαλλόμενη έκθεση, ο πλειστηριασμός των ακινήτων των ανακοπτόντων για την 3η-3-2021, κατά παράβαση της διάταξης του άρθρου 940Α ΚΠολΔ και πρέπει να γίνει δεκτός ο λόγος αυτός της ανακοπής και να ακυρωθεί η επίμαχη έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας…».
Μετά από αυτήν την απόφαση, οι προσφεύγοντες “σώζουν” το ακίνητο τους, έστω προσωρινά, λόγω του εσφαλμένου υπολογισμού του Αυγούστου, στο διάστημα των 7 μηνών από τον πλειστηριασμό…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This