Ελεύθεροι με εγγύηση έως 40.000 ευρώ έξι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Πιερίας

Τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και η συμμετοχή στη διαδικασία των εξετάσεων

Must Read

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις από 5.000 έως 40.000 ευρώ αφέθηκαν έξι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνίας Πιερίας, μετά την απολογία τους στον ανακριτή Κατερίνης.

Ύστερα από μαραθώνια διαδικασία που ολοκληρώθηκε το βράδυ τη Κυριακής, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν, πέραν των χρηματικών εγγυήσεων, να επιβάλλουν στους υπαλλήλους της υπηρεσίας, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή σε κύκλωμα που διευκόλυνε την έκδοση αδειών οδήγησης, έναντι χρηματικής αμοιβής, τους όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αλλά και της μη συμμετοχής στη διαδικασία των εξετάσεων.

Δείτε επίσης: Παράνομες άδειες οδήγησης: Έτσι δρούσε το κύκλωμα στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Πιερίας

Περιοριστικοί όροι και χρηματική εγγυοδοσία επιβλήθηκαν και σε έναν ιδιώτη που απολογήθηκε σήμερα και φέρεται ως διαμεσολαβητής του κυκλώματος, ενώ τα δύο προηγούμενα 24ωρα είχαν προηγηθεί οι απολογίες άλλων επτά εμπλεκόμενων στο κύκλωμα, ανάμεσά τους ιδιοκτήτες και υπάλληλοι Σχολών Οδηγών, όπως επίσης ένας πρόεδρος κοινότητας σε δήμο της Πιερίας. Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και, κατά περίπτωση, με χρηματικές εγγυήσεις.

Κατηγορητήριο με 232 συνολικά άτομα

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος. Συνελήφθησαν 14 άτομα, ενώ το κατηγορητήριο περιλαμβάνει συνολικά 232 άτομα, που κατά το επόμενο διάστημα, θα κληθούν στον ίδιο ανακριτή.

Ανάμεσά τους είναι δύο ακόμη υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνίας Πιερίας, ισάριθμοι πρόεδροι δημοτικών διαμερισμάτων της Πιερίας, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι Σχολών Οδηγών, αλλά και πολλοί ιδιώτες που φαίνεται να επωφελήθηκαν από το κύκλωμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This