Πέμπτη 13/5/2021

Ελεύθεροι με εγγύηση έως 40.000 ευρώ έξι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Πιερίας

Τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και η συμμετοχή στη διαδικασία των εξετάσεων

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις από 5.000 έως 40.000 ευρώ αφέθηκαν έξι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνίας Πιερίας, μετά την απολογία τους στον ανακριτή Κατερίνης.

Ύστερα από μαραθώνια διαδικασία που ολοκληρώθηκε το βράδυ τη Κυριακής, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν, πέραν των χρηματικών εγγυήσεων, να επιβάλλουν στους υπαλλήλους της υπηρεσίας, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή σε κύκλωμα που διευκόλυνε την έκδοση αδειών οδήγησης, έναντι χρηματικής αμοιβής, τους όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αλλά και της μη συμμετοχής στη διαδικασία των εξετάσεων.

Δείτε επίσης: Παράνομες άδειες οδήγησης: Έτσι δρούσε το κύκλωμα στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Πιερίας

Περιοριστικοί όροι και χρηματική εγγυοδοσία επιβλήθηκαν και σε έναν ιδιώτη που απολογήθηκε σήμερα και φέρεται ως διαμεσολαβητής του κυκλώματος, ενώ τα δύο προηγούμενα 24ωρα είχαν προηγηθεί οι απολογίες άλλων επτά εμπλεκόμενων στο κύκλωμα, ανάμεσά τους ιδιοκτήτες και υπάλληλοι Σχολών Οδηγών, όπως επίσης ένας πρόεδρος κοινότητας σε δήμο της Πιερίας. Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και, κατά περίπτωση, με χρηματικές εγγυήσεις.

Κατηγορητήριο με 232 συνολικά άτομα

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος. Συνελήφθησαν 14 άτομα, ενώ το κατηγορητήριο περιλαμβάνει συνολικά 232 άτομα, που κατά το επόμενο διάστημα, θα κληθούν στον ίδιο ανακριτή.

Ανάμεσά τους είναι δύο ακόμη υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνίας Πιερίας, ισάριθμοι πρόεδροι δημοτικών διαμερισμάτων της Πιερίας, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι Σχολών Οδηγών, αλλά και πολλοί ιδιώτες που φαίνεται να επωφελήθηκαν από το κύκλωμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ