Εισαγγελικές έρευνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ και τις ελλείψεις στα νοσοκομεία

Aναφορές από τρία νοσοκομεία - «Η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς»

Must Read

Κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διενεργείται με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες νοσοκομειακών γιατρών για θανάτους ασθενών με κορωνοϊό που πεθαίνουν εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα αποτέλεσαν οι καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αλλά και εργαζομένων στο Θριάσιο και το Δρομοκαΐτειο, για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας.

Τρεις αναφορές από τους εργαζόμενους

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έχει δώσει εντολή να διερευνηθούν από Εισαγγελέα, με τη μορφή του κατεπείγοντος, όσα καταγγέλλουν σε τρεις αναφορές τους η ΟΕΝΓΕ και οι εργαζόμενοι στα δύο νοσοκομεία.

Στην αναφορά που έστειλε η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταγγέλλεται μεταξύ άλλων ότι «τόσο για την παραμονή σε καθημερινή βάση δεκάδων βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες, όσο και για τη στελέχωση πτερύγων νοσηλείας ασθενών πασχόντων από COVID με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση».

Επίσης, τονίζεται πως «η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς. Η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να περιθάλπουν γιατροί άσχετων ειδικοτήτων τους ασθενείς πάσχοντες από COVID. Οι Νοσοκομειακοί γιατροί καμία τέτοια επιλογή δεν κάνουν».

Η δεύτερη αναφορά κατατέθηκε από τους εργαζόμενοι του Θριάσιου νοσοκομείου, επισημαίνοντας τις «επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών, αφού μόνο 10 ειδικευμένοι παθολόγοι και 5 ειδικευμένοι πνευμονολόγοι έχουν την ευθύνη για δεκάδες ασθενείς, COVID και μη, που είναι διασκορπισμένοι σε διαφορετικές κλινικές σε διαφορετικούς ορόφους του νοσοκομείου».

Απελπιστικές εικόνες στο Δρομοκαΐτειο

Η τρίτη αναφορά κατατέθηκε από το σωματείο εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, καταγγέλλοντας πως «το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε Γενικό Νοσοκομείο νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού, χωρίς γιατρούς, λοιπό προσωπικό, μέσα ατομικής προστασίας και χωρίς οξυγόνο».

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, το Δρομοκαϊτειο «μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών» και «νεκροταφείο ψυχικά ασθενών με κορωνοϊό», επισημαίνοντας τον κίνδυνο να χαθούν και άλλοι ασθενείς με ψυχικά νοσήματα

Εισαγγελική έρευνα και στη Θεσσαλονίκη

Εισαγγελική έρευνα διενεργείται και στη Θεσσαλονίκη αυτεπάγγελτη παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της πόλης Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου «αναφορικά με τυχόν ευθύνες επιτροπής λοιμωξιολόγων».

Επίσης, εξετάζεται και η μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, ζητώντας να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων για την εξάπλωση του κορωνοϊού, μεταξύ των οποίων και των αρμοδίων υπουργών για μέτρα που δεν έλαβαν για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This