Πέμπτη 13/5/2021

Κατάλαβες τώρα Έλληνα γιατί έστησαν την φαρσοκωμωδία με τις σκευωρίες; Και ο Γιάννος μιλά για σκευωρία!

Κατηγορείται για το… δώρο 2,4 εκατ. ευρώ για την σύμβαση εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του ΠΝ

Παπαντωνίου: Πολιτική σκευωρία η σε βάρος μου δίωξη! Κάτι σαν τη Novartis, το Noor1 και όλα τα υπαρκτά σκάνδαλα που κόστισαν δισεκατομμύρια στον Ελληνικό λαό, αλλά οι δράστες τιμωρούνται… εκτός Ελλάδας. Γιατί στην μπανανία, κάνουν κουμάντο αυτοί που έχουν το ζεστό χρήμα στην τσέπη. Ακόμα και εάν προέρχεται από τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού.

Προθεσμία για να απολογηθούν στις 22 Απριλίου έλαβαν σήμερα ο πρώην υπουργός Άμυνας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου.
Ο πρώην υπουργός βρέθηκε σήμερα ενώπιον της Ανακρίτριας, ένα χρόνο μετά την αποφυλάκιση του για την υπόθεση της προμήθειας εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.
Το ζεύγος Παπαντωνίου κλήθηκε από την ανακρίτρια για συμπληρωματική απολογία για τη δωροδοκία με τα 2.437.962 ευρώ που φέρεται να έλαβε από την “THALES NEDERLAND B.V.” πριν την υπογραφή της σύμβασης το 2003.
Εξερχόμενος από το γραφείο της ανακρίτριας, ο Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε:
«Η δίωξη σε βάρος μου είναι μια πολιτική σκευωρία με ηθικό αυτουργό της κυρία Τουλουπάκη, η οποία ελέγχεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας και του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γιατί και αυτός συμμετέχει στην ίδια διαδικασία έλεγχου. Χρειάστηκε θράσος για να απευθύνουν σε βάρος μου την απεχθή κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω και τέσσερα χρόνια.
Είναι όμως ευτύχημα ότι η σημερινή ανακρίτρια μας κάλεσε με τη σύζυγό μου σε συμπληρωματική απολογία που έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα. Και το μόνο το οποίο ζητώ είναι και το ζητώ επίμονα είναι δικαίωση και μια συγνώμη. Και κυρίως να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη. Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη επειδή η τεράστια πλειοψηφία με εξαίρεση ελάχιστους επίορκους δικαστές εκτελεί με πάθος και εντιμότητα το καθήκον της στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Όσα έχουμε υποστεί αποτελούν σελίδες ντροπής για τη δημόσια ζωή και τους θεσμούς».
Στις 22 Απριλίου έχουν κληθεί από την ανακρίτρια να δώσουν συμπληρωματική απολογία και άλλοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της προμήθειας του εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ