Κυριακή 20/6/2021

Πού θα «μετακομίσουν» οι φυλακές Κορυδαλλού – Όλα τα πιθανά σενάρια

Έξι στρατόπεδα σε διάφορες περιοχές της Αττικής εξετάζονται ως χώροι μεταστέγασης των φυλακών Κορυδαλλού από την 8μελή επιτροπή, που όρισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στην επιτροπή παίρνουν μέρος αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και διευθυντές σωφρονιστικών καταστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του armyvoice.gr εξετάζονται οι περιπτώσεις τεσσάρων στρατοπέδων του Στρατού Ξηράς, ενός της Πολεμικής Αεροπορίας κι ενός του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία προτάθηκαν από τα Γενικά Επιτελεία και το ΥΠΕΘΑ.

Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής, λοιπόν, βρίσκονται οι παλαιές στρατιωτικές φυλακές Αυλώνα, η έκταση του στρατοπέδου στον Αυλώνα, που φιλοξενεί πλήθος μονάδων και είχε προετοιμαστεί να φιλοξενήσει και την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, οι αποθήκες του Στρατού στη Μαλακάσα και μια έκταση στο στρατόπεδο Λιόση, διαμετρικά από την έκταση που είχε παραχωρηθεί στον ΟΔΔΥ.

Η συγκεκριμένη έκταση, μάλιστα, βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε κεντρική οδική αρτηρία, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, ενώ είναι πολύ πιο κοντά σε αστικό κέντρο σε σχέση με τα άλλα προταθέντα στρατόπεδα.

Από την πλευρά της Αεροπορίας, έχει προταθεί στρατόπεδο στην Πάρνηθα, εκεί που υπήρχαν παλαιότερα τα βλήματα ΝΙΚΗ.

Η «διάσπαση» των φυλακών Κορυδαλλού, ώστε να δημιουργηθεί μια αυτόνομη σωφρονιστική μονάδα, όπου θα κρατούνται τουλάχιστον 400-600 ποινικοί, που δικάζονται σε δεύτερο βαθμό, είναι ένας από τους νέους στόχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για να περιοριστεί η κατάσταση χάους και ανομίας που υπήρχε στις φυλακές της χώρας.

Η νέα αυτή μονάδα πιθανολογείται ότι θα δημιουργηθεί πάλι εντός των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά σε απομονωμένο χώρο, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός με τους προσωρινά κρατουμένους, που, σύμφωνα με πληροφορίες του vima.gr, θα είναι ο βασικός «πληθυσμός» του καταστήματος.

Η ρύθμιση αυτή στοχεύει στο να περιοριστεί η ανομία με τις στρατολογήσεις νεαρών ποινικών, που μόλις έχουν συλληφθεί για διάφορα αδικήματα μικρού βεληνεκούς από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, που παρέμεναν αδικαιολόγητα στην κεντρική φυλακή της χώρας.

Επιπλέον, ήδη υπάρχει εντολή για μεταγωγή τουλάχιστον 200-300 κρατουμένων σε περιφερειακές φυλακές, καθώς δεν είχαν καμιά δικαστική εκκρεμότητα στην Αττική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ