Δευτέρα 17/5/2021

Διαμαρτυρία δικηγόρων στα δικαστήρια του Πειραιά

Διαμαρτυρίας έξω από 63 Πρωτοδικεία της χώρας - Ποια είναι τα αιτήματά τους

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν στις 12 το μεσημέρι δικηγόροι του Πειραιά έξω από τα δικαστήρια της πόλης που έχουν πληγεί με ένα νεκρό και πάνω από δέκα κρούσματα κορωνοϊού σε δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους.

  • Από τον
    Βασίλη Τζήμτσο

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας έξω από 63 Πρωτοδικεία της χώρας που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ζητώντας την οικονομική τους στήριξη λόγω της πολύμηνης αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων.

Στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά συμμετείχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΔΣΠ Γιώργο Σταματογιάννη. Κεντρικό σύνθημα του πανό που τοποθέτησαν στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης, είναι η «Ασφαλής υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης- Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη».Μεταξύ άλλων οι δικηγόροι σε όλη την χώρα ζητούν εμβολιασμό όλων των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων για την αλλαγή στο ΔΣΠ οι οποίοι ζητούν μεταξύ άλλων:

  • Νομοθετική πρωτοβουλία για ενιαία ρύθμιση όλων των προθεσμιών με ασφάλεια δικαίου και άρση των ερμηνευτικών προβλημάτων των ΚΥΑ για τη λειτουργία των δικαστηρίων
  • Αναστολή πλειστηριασμών και Πτωχευτικού Κώδικα όσο διαρκεί η πανδημία
  • Άμεση οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων με καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού 800 ευρώ
  • Αφορολόγητο 12.000 ευρώ και απαλλαγή ΦΠΑ για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ.
  • Αναστολή ασφαλιστικών εισφορών και διατήρηση της ασφαλιστικής ικανότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ