Κυριακή 16/5/2021

Γιάννος Παπαντωνίου : Νέα δικογραφία για “ξέπλυμα” βρώμικου χρήματος

Μέσω πώλησης σπιτιού στη Σύρο

Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου μετά τη συμπληρωματική του απολογία για την υπόθεση των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά θα βρεθεί στο επίκεντρο νέας έρευνας για “ξέπλυμα” μέσω της πώλησης σπιτιού στη Σύρο.

Ο πρώην υπουργός απολογήθηκε για το αδίκημα της δωροδοκίας περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να έλαβε για την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού με γαλλική εταιρεία το 2003.
Εξερχόμενος από τα δικαστήρια μετά την απολογία του στην ειδική ανακρίτρια Μαρία Τόλια, ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε:
«Δεν μου επιβλήθηκε κανένας όρος. Είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη αρχίζει και πια να να λειτουργεί ανεξάρτητα με βάση το νόμο και με βάση τη δικογραφία. Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα το οποίο νομίζω ότι πέρα από δική μου περίπτωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία».
Για την ίδια υπόθεση απολογήθηκαν η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου και ο επιχειρηματίας φίλος του Ανδρέας Μπάρδης.
Όμως η… χαρά του Γιάννου Παπαντωνίου κράτησε λίγο, καθώς στα χέρια της ανακρίτριας έφτασε νέα δικογραφία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και πάλι μέσω δωροδοκίας.
Η υπόθεση αφορά στην αγοραπωλησία του σπιτιού του στη Σύρο το οποίο πουλήθηκε το 2016.
Η πώληση φέρεται να ήταν εικονική προκειμένου να «ξεπλυθούν» χρήματα από τις “αμαρτωλές” συμβάσεις των εξοπλιστικών.
Ο κ. Παπαντωνίου αρνείται την κατηγορία.
Ο συνήγορος του Μιχάλης Δημητρακοπουλος δήλωσε για τη νέα υπόθεση σε βάρος του πελάτη του:
«Πλήττεται το κράτος δικαίου όταν ασκούνται ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών για το αδίκημα της δωροδοκίας όπου ψάχνονται και δεν υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι δωροδόκησαν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ