Τρίτη 22/6/2021

Στοχοποιούν δικαστές που εξετάζουν υποθέσεις επιμέλειας παιδιών

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει διαδικτυακές “ομάδες πίεσης” και επιστολές προς τον πρωθυπουργό με “μαύρες λίστες”

Αθέμιτες πιέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται υποθέσεις επιμέλειας ανηλίκων τέκνων, καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

“Το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί στο διαδίκτυο «ομάδες πίεσης» με αποκλειστικό σκοπό να επηρεάσουν με τρόπο αθέμιτο δικαστικούς λειτουργούς που κρίνουν υποθέσεις οικογενειακής φύσης, ιδίως επιμέλειας ανηλίκων τέκνων”. Στοχοποιούν συγκεκριμένους δικαστές που εξέδωσαν αποφάσεις μη αρεστές, καταρτίζοντας «μαύρες λίστες», καλούν σε υποβολή ομαδικών αναφορών, απειλούν χυδαία όποιον δικαστή «ανοίγει πόλεμο μαζί τους», λειτουργώντας έτσι με όρους εκβιαστικούς”, αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση.
Οι εκπρόσωποι των δικαστικών λειτουργών καταγγέλλουν, επίσης, ανοιχτές επιστολές δήθεν αγανακτισμένων πολιτών που απευθύνονται στον Πρωθυπουργό και “εκθέτουν το «προσωπικό τους δράμα» με αβάσιμες αιτιάσεις και συκοφαντίες. Η προσδοκία τους ότι με τον τρόπο αυτό θα πιέσουν το δικαστικό σύστημα ώστε να εκδίδει αποφάσεις ευνοϊκές για τα συμφέροντά τους, φανερώνει παιδαριώδη άγνοια του τρόπου λειτουργίας της Δικαιοσύνης”.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων παίρνει θέση πάνω στο θέμα, επισημαίνοντας πως οι δικαστικοί λειτουργοί ενεργούν με βάση το νόμο και τη συνείδηση τους χωρίς να επηρεάζονται από τις “ομάδες πίεσης”.
“Οι συνάδελφοι θα εξακολουθήσουν να ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους χωρίς να επηρεάζονται στο ελάχιστο από τέτοιες πρακτικές. Δικαστές και Εισαγγελείς που βρέθηκαν στο στόχαστρο των «ομάδων πίεσης» είναι εξαιρετικοί επιστήμονες που επιτελούν με απόλυτη ευσυνειδησία το καθήκον τους και δεν έχουν ανάγκη από υπεράσπιση. Θεωρούμε ωστόσο ότι τέτοια παρακμιακά φαινόμενα δεν πρέπει να αφήνουν αδιάφορη την Πολιτεία, η οποία έχει καθήκον να προστατεύει το κύρος των δημοκρατικών θεσμών” αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση.
Κλείνοντας η διοίκηση της ΕνΔΕ καλεί τα Μέσα Ενημέρωσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στη δημοσίευση τέτοιων συκοφαντικών επιστολών, “χωρίς να παραβιάζουν το δικαίωμα στην ελεύθερη διατύπωση όλων των απόψεων και της κριτικής στην εξουσία, σεβόμενα τον δικό τους ρόλο και τηρώντας μια ελάχιστη ηθική και δεοντολογία”.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ