Επίθεση με βιτριόλι: Θα δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας η 36χρονη Έφη

Οι δικαστές διαπίστωσαν πως μπορούσε να την είχε σκοτώσει λόγω της ποσότητας της καυστικής ύλης

Must Read

Για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας παραπέμπεται να δικαστεί η δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου στις 20 Μαΐου 2020 έξω από την εργασία της στην Καλλιθέα.

Ένα χρόνο μετά την επίθεση, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών η 36χρονη κατηγορούμενη παραπέμπεται να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς δεν έπεισε ο ισχυρισμός της ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει την παθούσα.

Την παραπομπή της σε δίκη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας είχε προτείνει την εισήγηση του και ο Εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, ο οποίος έκρινε ότι η κατηγορούμενη ήθελε να σκοτώσει την κοπέλα, με βάση τα στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Αστυνομίας, λόγω της ποσότητας και της πυκνότητας της καυστικής ύλης.

Υπενθυμίζεται πως δέκα μήνες μετά την πράξη και ενώ δεν είχε απολογηθεί πριν την προφυλάκιση της, η 36χρονη παρουσιάστηκε στον ανακριτή και είχε υποστηρίξει πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα. Ουσιαστικά ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας που τιμωρείται με κάθειρξη έως 15 ετών σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη που τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 ετών. Μετά την παραπομπή σε δίκη, ο δικηγόρος της παθούσας, Απόστολος Λύτρας δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή είχα αναφερθεί ότι η πράξη θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι ως βαριά σκοπούμενη βλάβη, διότι από όλα τα στοιχεία τις δικογραφίας προκύπτει ότι η κατηγορούμενη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα».

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε: «Η παραπομπή της εντολέως μου στο ακροατήριο για να δικαστεί σύμφωνα με την αρχικώς ασκηθείσα δίωξη, υπήρξε απολύτως αναμενόμενη και προβλέψιμη. Είναι γνωστό στο νομικό κόσμο ότι τα βουλεύματα των δικαστικών συμβουλίων στη συντριπτική τους πλειοψηφία ακολουθούν, ως προς την ουσία των κατηγοριών, τις ποινικές διώξεις που ασκούν οι εισαγγελείς. Ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξεως της εντολέως μου θα δοθεί, σε πρώτο βαθμό, στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο οποίο παραπέμπεται να δικαστεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This