Σάββατο 19/6/2021

Αυξάνεται η εκτιτέα ποινή – 20 χρόνια πραγματική κράτηση για τους ισοβίτες

Αφού αφέθηκαν ελεύθεροι βιαστές, δολοφόνοι και ναρκέμποροι, τώρα λένε ότι θα αλλάξουν τον Ποινικό Κώδικα...

Αύξηση της εκτιτέας ποινής των κρατουμένων στα 4/5 της ποινής που έχουν καταδικαστεί, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας κατά τη διάρκεια του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Σήμερα με βάση τον τελευταίο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2019, αρκούν τα 2/5 της ποινής που έχει επιβληθεί σε έναν κρατούμενο, με αποτέλεσμα να έχουν αποφυλακιστεί δολοφόνοι, βιαστές ακόμα και έμποροι ναρκωτικών.

Καραμπινάτη η αποφυλάκιση του καταδικασμένου σε 18 έτη κάθειρξη Ευθυμίου Γιαννουσάκη για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» έχοντας εκτίσει μόλις 6,5 έτη στην φυλακή.

Στην ομιλία του στο Φόρουμ των Δελφών, ο κ.Τσιάρας εξήγγειλε πως οι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, θα αποφυλακίζονται εφόσον έχουν εκτίσει τουλάχιστον 20 έτη πραγματικής κράτησης σε φυλακή.

Με αφορμή την χθεσινή  ειδεχθή δολοφονία στα Γλυκά Νερά, επεσήμανε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης, μέσω της επιτροπής που επεξεργάζεται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ισχύει από την 1η Ιουλίου 2019 (νόμος 4619/2019), θα αυστηροποιήσει το καθεστώς υφ’ όρων απόλυσης των κρατουμένων.

Όπως είπε, στόχος της αυστηροποίησης του Ποινικού Κώδικα είναι η «ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και την ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ