Τρίτη 22/6/2021

ΣτΕ: Κατάργηση πάρκου για σκυλιά ζητούν κάτοικοι στη Νέα Σμύρνη

Την αντίδραση κατοίκων της Νέας Σμύρνης έχει προκαλέσει η λειτουργία πάρκου αναψυχής για σκυλιά που έχει κατασκευάσει ο Δήμος.

Συνολικά 19 κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να καταργηθεί η σχετική απόφαση του Δήμου Νέας Σμύρνης για τη λειτουργία του πάρκου για τα κατοικίδια, σε ελεύθερο χώρο πρασίνου της πλατείας Δεξαμενής, έκτασης 1.130 τ.μ., δίπλα σε σχολικό συγκρότημα και δημοτικό κολυμβητήριο.
Στο πάρκο αυτό που είναι περιφραγμένος, τα σκυλιά μπορούν να τρέξουν ελεύθερα.
Από την πλευρά τους οι κάτοικοι αντιδρούν και κατέθεσαν προσφυγή στο ΣτΕ, καθώς η υπηρεσία δόμησης Ελληνικού  – Αργυρούπολης έχει διατάξει την σφράγισή του πάρκου, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.
Η σφράγιση διατάχθηκε καθώς δεν προβλέπεται από την πολεοδομική νομοθεσία η λειτουργία πάρκου σκύλων στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο.
Όπως λένε, για την κατασκευή του επίμαχου πάρκου δεν είχε γίνει περιβαλλοντική μελέτη ενώ ο χώρος έχει δηλωθεί ως χώρος αστικού πρασίνου περιοίκων, δηλαδή ως χώρος καταφυγής των κατοίκων σε περίπτωση σεισμού ή άλλου έκτακτου περιστατικού.
Στην προσφυγή τους στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, αναφέρουν, επίσης, την ηχορύπανση που προκαλείται από τα γαβγίσματα των σκύλων, καταγγέλλοντας επιδείνωση των όρων διαβίωσης αλλά και υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.
Οι προσφεύγοντες επισημαίνουν πως στον χώρο λειτουργούν δύο Γυμνάσια, ένα Λύκειο, ένα δημοτικό κολυμβητήριο και θα ανεγερθεί κλειστό γυμναστήριο 3.500 θέσεων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ