ΣτΕ: Κατάργηση πάρκου για σκυλιά ζητούν κάτοικοι στη Νέα Σμύρνη

Must Read

Την αντίδραση κατοίκων της Νέας Σμύρνης έχει προκαλέσει η λειτουργία πάρκου αναψυχής για σκυλιά που έχει κατασκευάσει ο Δήμος.

Συνολικά 19 κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να καταργηθεί η σχετική απόφαση του Δήμου Νέας Σμύρνης για τη λειτουργία του πάρκου για τα κατοικίδια, σε ελεύθερο χώρο πρασίνου της πλατείας Δεξαμενής, έκτασης 1.130 τ.μ., δίπλα σε σχολικό συγκρότημα και δημοτικό κολυμβητήριο.
Στο πάρκο αυτό που είναι περιφραγμένος, τα σκυλιά μπορούν να τρέξουν ελεύθερα.
Από την πλευρά τους οι κάτοικοι αντιδρούν και κατέθεσαν προσφυγή στο ΣτΕ, καθώς η υπηρεσία δόμησης Ελληνικού  – Αργυρούπολης έχει διατάξει την σφράγισή του πάρκου, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.
Η σφράγιση διατάχθηκε καθώς δεν προβλέπεται από την πολεοδομική νομοθεσία η λειτουργία πάρκου σκύλων στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο.
Όπως λένε, για την κατασκευή του επίμαχου πάρκου δεν είχε γίνει περιβαλλοντική μελέτη ενώ ο χώρος έχει δηλωθεί ως χώρος αστικού πρασίνου περιοίκων, δηλαδή ως χώρος καταφυγής των κατοίκων σε περίπτωση σεισμού ή άλλου έκτακτου περιστατικού.
Στην προσφυγή τους στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, αναφέρουν, επίσης, την ηχορύπανση που προκαλείται από τα γαβγίσματα των σκύλων, καταγγέλλοντας επιδείνωση των όρων διαβίωσης αλλά και υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.
Οι προσφεύγοντες επισημαίνουν πως στον χώρο λειτουργούν δύο Γυμνάσια, ένα Λύκειο, ένα δημοτικό κολυμβητήριο και θα ανεγερθεί κλειστό γυμναστήριο 3.500 θέσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This