Τρίτη 3/8/2021

Η χώρα που ο Σταύρος Παπασταύρου καταθέτει ως μάρτυρας κατηγορίας…

Να μην υπάρχουν κι άλλοι εννιά...

Έχουν περάσει χρόνια από τότε που ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής είχε καλύψει πλήρως τον τότε συνεργάτη του Σταύρο Παπασταύρου για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, λέγοντας το περιβόητο «μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου»!

Φυσικά, τότε ουδείς Έλληνας γνώριζε γιατί αυτή η επίθεση αγάπης του Αντώνη Σαμαρά στον συνεργάτη του, την ώρα μάλιστα που βρισκόταν σε εξέλιξη η διερεύνηση ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

Διότι το αποτύπωμα του στην ιστορία της πατρίδας, είναι ανύπαρκτο. Υποτίθεται ότι τον είχε στείλει ο Σαμαράς στην Ελβετία προκειμένου να διαπραγματευτεί την αποκάλυψη των καταθέσεων Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες και να κανονίσει την φορολόγηση τους. Δηλαδή, έστειλε το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα! Εννοείται ότι έκανε μια τρύπα στο νερό. Άρα το ερώτημα παραμένει. Η Ελλάδα χρειαζόταν δέκα Παπασταύρου ή ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς;

EFEE5C3F 54B1 4DD3 A172 9D7E5AEBBFD3
Αξιόπιστος μάρτυρας ο Παπασταύρου.

Σήμερα λοιπόν μάλλον διαφαίνεται και η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα. Και ο Σταύρος Παπασταύρου ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με το σκάνδαλο Novartis, σκάνδαλο το οποίο έχει τεκμηριωθεί τόσο ως προς την ύπαρξη όσο και ως προς το κολοσσιαίο μέγεθος από το επίσης κολοσσιαίο πρόστιμο που επέβαλαν οι αμερικανικές αρχές στην εταιρεία, εμφανίζεται ως μάρτυρας στην δήθεν υπόθεση σκευωρίας!

Δηλαδή, οι ΗΠΑ εισέπραξαν ένα ποσό – μαμούθ για το σκάνδαλο της εταιρείας στην μπανανία, αλλά η μπανανία βαφτίζει το σκάνδαλο ως «σκευωρία», και φέρνει ως «μάρτυρα» τον στενό συνεργάτη του Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου!

Φανταστείτε να είχε συμβεί το αντίστοιχο σκάνδαλο σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Όπου πολιτικοί παραιτούνται, αλλά και διώκονται απλώς και μόνο επειδή συνέβη ένα σκάνδαλο υπό την εποπτεία τους. Κάντε την σύγκριση και θα καταλάβετε γιατί η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον πλανήτη με τέτοια θλιβερά οικονομικά στοιχεία την τελευταία δεκαετία.

Μία χώρα όπου ο Σταύρος Παπασταύρου εμφανίζεται ως μάρτυρας κατηγορίας, μάλλον χρειάζεται δέκα Εισαγγελείς σαν την Ελένη Τουλουπάκη για να δει άσπρη μέρα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ