Σάββατο 31/7/2021

Πρόστιμο 15.000 € στον δικηγόρο που υποστήριζε ότι ο δήμαρχος Μυκόνου «τα παίρνει» από τη Louis Vuitton

Το Πρωτοδικείο Σύρου έριξε τσουχτερό πρόστιμο 15.000 ευρώ στον δικηγόρο που συκοφαντούσε συστηματικά τον δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, με τον ισχυρισμό ότι «τα παίρνει» από τον γνωστό οίκο Louis Vuitton.

Ο δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη, που από το 2019 κατοικούσε περιστασιακά στο νησί των ανέμων, είχε ξεκινήσει να βάλλει κατά του δημάρχου επαναλαμβάνοντας διάφορα σενάρια περί δωροδοκίας από την πολυεθνική εταιρία. Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2019 είχε γράψει στο facebook: «Για τις 15/01/2020 προσδιορίστηκε η αίτηση ακύρωσής μου ενώπιον του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του υπουργείου Πολιτισμού για την παραχώρηση της παραλίας της Φτελιάς. Δυόμισι χρόνια το δημαρχόπουλο Μυκόνου, παρά τις αρχικές κορόνες, δεν έκανε τίποτα… ή μάλλον έκανε – δωροδοκείται με Louis Vuitton δερμάτινα».

Κούκας

Λίγες ημέρες αργότερα, ο δικηγόρος ξαναχτύπησε με αφορμή τα… παπούτσια του δημάρχου: «Θαυμάσια παπούτσια τα L.V., είπε, αλλά αποκαλύφθηκε πως είναι από δωροδοκίες και έβαλε πάλι τα παλιά, αυτά που φόραγε όταν σοβάντιζε της μάνας το κελί και το ‘κανε δύο τριώροφα. Αύριο… θα γυρνά με τα δώρα από το Dubai Fashion TV».

Το δικαστήριο

Υστερα από μια σειρά ανάλογων αναρτήσεων, ο κ. Κουκάς απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγές, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να καταδικάσει τον δικηγόρο για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η απόφαση ορίζει ότι, όποτε στο μέλλον ο δικηγόρος συκοφαντήσει τον γνωστό οίκο που διατηρεί κατάστημα στη Μύκονο ή τον δήμαρχο, θα τιμωρείται με τσουχτερό χρηματικό πρόστιμο και προσωπική κράτηση έως 20 ημερών. Ωστόσο, ο δικηγόρος δεν ξεμπέρδεψε με αυτή την απόφαση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του εκκρεμούν και άλλες προσφυγές για όσα έγραφε στα κοινωνικά δίκτυα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ