Υπόθεση Novartis: Ανεξήγητη συμπεριφορά της Βασιλικής Θεοδώρου στοχοποιεί τους προστατευόμενους μάρτυρες

Λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί...

Must Read

Ποικίλα ερωτήματα ανακύπτουν από την σκοπιμότητα της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θεοδώρου να… μπλοκάρει την ανάκριση την ώρα της κατάθεσης της προστατευόμενης μάρτυρα με το κωδικό όνομα “Αικατερίνη Κελέση” στην αρεοπαγίτη ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Η πρόθεση της να ζητήσει να βγουν οι “κουκούλες” από τους προστατευόμενους μάρτυρες, είχε προαναγγελθεί εδώ και ένα μήνα από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης.
Όμως διατύπωσε τη διαφωνία της ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία λήψης των μαρτυρικών καταθέσεων των δύο προστατευόμενων μαρτύρων.
Η κυρία Αλεβιζοπούλου είχε ήδη λάβει κατάθεση από τον προστατευόμενο μάρτυρα “Μάξιμο Σαράφη” ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού διαμορφωμένου χώρου της ΕΛ.ΑΣ. με ειδικές κάμερες.
Ακολούθησε η κατάθεση της Αικατερίνης Κελέση στο γραφείο της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου.
Τότε η Β. Θεοδώρου διέκοψε την κατάθεση που ήταν σε εξέλιξη, ζητώντας αυθαίρετα να καταθέσει με τα στοιχεία της πραγματικής της ταυτότητας, αν και γνωρίζει πως οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, διατηρούν το προνόμιο της ανωνυμίας της ταυτότητας τους, καθώς είναι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.
Έχουν αποκαλύψει στοιχεία για τις πρακτικές της Novartis, διογκώνοντας με αθέμιτα μέσα τις τιμές των φαρμάκων, χρησιμοποιώντας πολιτικούς και γιατρούς.
Οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχει ήδη καταθέσει διατηρώντας την ανωνυμία τους τόσο προανακριτικά στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη και Ευάγγελο Ζαχαρή όσο και στους βουλευτές της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, για την υπόθεση που αφορά τις τυχόν ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Και όμως η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θέλει να άρει την προστασία τους και να καταθέσουν με την πραγματική τους ταυτότητα.
Ισχυρίζεται πως η προστασία των μαρτύρων αφορά μόνο τη δικογραφία στην Οικονομική Εισαγγελία για το σκάνδαλο της Novartis με την εμπλοκή πολιτικών και γιατρών.
Όμως η δεύτερη δικογραφία που χειρίζεται η κυρία Αλεβιζοπούλου, αφορά την ίδια υπόθεση: τις μίζες της Novartis τις οποίες ο τότε υπουργός επιδίωκε να έρθουν στο φως και να μην συγκαλυφθούν.
Βγάζοντας τις “κουκούλες” από τους δύο μάρτυρες, γελοιοποιείται ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων.
Το ερώτημα τίθεται αμείλικτο: Ποιος σώφρων άνθρωπος θα προσέλθει να καταθέσει στο μέλλον ως προστατευόμενος μάρτυρας, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να σχηματιστεί δεύτερη δικογραφία για την ίδια υπόθεση και να χάσει την προστασία;
Ας σημειωθεί πως η αντεισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου υπέβαλε το αίτημα άρσης της προστασίας των μαρτύρων, μόλις λίγες ημέρες πριν τη συνταξιοδότηση της.
Υλοποίησε την προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου που είχαν προαναγγείλει συστημικά μέσα ενημέρωσης και διακαώς επιθυμούν οι πολιτικοί που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση.
Ηρωική… έξοδος της κυρίας Θεοδώρου ή θα έχει και συνέχεια;
Βλέπετε η κυβέρνηση προχώρησε σε τροπολογία με την οποία συνταξιούχοι εισαγγελικοί λειτουργοί μπορούν να διοριστούν σε ανεξάρτητες αρχές και άλλες κρατικές θέσεις.
Λέτε να δούμε την κυρία Θεοδώρου σε κρατική θέση;
Ο χρόνος θα δείξει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This