Αντιδρούν οι δικηγόροι στις απειλές κατά δικαστών για την συνεπιμέλεια

«Οι Έλληνες δικαστές δεν θα επηρεαστούν από αυτές τις επιθέσεις»

Must Read

Την αντίδραση των δικηγόρων προκαλούν οι απειλές κατά δικαστών για «μαύρες λίστες» μετά την και την ψήφιση του νόμου για την συνεπιμέλεια των ανήλικων τέκνων. Με αφορμή τις δημόσιες απειλές μέσω διαδικτύου κατά δικαστών που έκριναν υποθέσεις οικογενειακής φύσης, ιδίως επιμέλειας ανηλίκων τέκνων, έλαβε θέση η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος η οποία επισημαίνει πως «πιέσεις κατά δικαστών και απειλές για ”μαύρες λίστες” δεν έχουν καμία θέση σε ένα κράτος δικαίου και σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία».

Επισημαίνουν δε πως «οι Έλληνες δικαστές δεν θα επηρεαστούν από αυτές τις επιθέσεις και θα απονέμουν Δικαιοσύνη, στο όνομα του Ελληνικού λαού και μόνο, με βάση το νόμο και τη συνείδησή τους». Διαβάστε την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος:

«1. Το δικηγορικό σώμα, με αποφάσεις των θεσμικών του οργάνων, εξέφρασε τις παρατηρήσεις του και τις διαφορετικές προσεγγίσεις του για ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, όπως και άλλοι θεσμικοί φορείς, που αφορούν στις σχέσεις γονέων και τέκνων και επεσήμανε την ανάγκη ουσιαστικών αλλαγών προκειμένου να διασφαλίζεται το συμφέρον του τέκνου και να μην αλλοιώνεται ο παιδοκεντρικός χαρακτήρας του οικογενειακού δικαίου.

Μετά την ψήφιση του νόμου, διάφορες εξωθεσμικές συσσωματώσεις θεώρησαν το περιεχόμενο του νόμου αυτού ως αφορμή για απαράδεκτες λεκτικές επιθέσεις και απειλές σε βάρος της ελληνικής Δικαιοσύνης.

2. Κάθε προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης, από όπου και αν προέρχεται, είναι απερίφραστα καταδικαστέα. Πιέσεις κατά δικαστών και απειλές για «μαύρες λίστες» δεν έχουν καμία θέση σε ένα κράτος δικαίου και σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες δικαστές δεν θα επηρεαστούν από αυτές τις επιθέσεις και θα απονέμουν Δικαιοσύνη, στο όνομα του Ελληνικού λαού και μόνο, με βάση το νόμο και τη συνείδησή τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This