Αθώοι Λιακουνάκος και Σμπώκος για την προμήθεια των ραντάρ

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση περί απαλλαγής τους από την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Must Read

Αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ο επιχειρηματίας, Θωμάς Λιακουνάκος, ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος, και άλλοι κατηγορούμενοι για την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ της Ericsson.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, κρίνοντας αθώους από την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος τον Θ. Λιακουνάκο, τον Γ. Σμπώκο και τον Βρετανό δικηγόρο Πίτερ Κόλεριτζ. Αντίθετα έκρινε ένοχο τον Χρήστο Τούμπα, αντιπρόσωπο της βραζιλιάνικης εταιρείας Embraer σε αεροσκάφος της οποίας τοποθετείται το ραντάρ, καθώς και τον καταζητούμενο από τις Ελληνικές Αρχές Γαλλοελβετό τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Όσβαλντ.

Ο Όσβαλντ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών. Αντίθετα ο Χρ. Τούμπας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης μόλις 3 ετών, καθώς του αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This