Δευτέρα 14/6/2021

Ο Παπασταύρου δεν κατέθεσε για την έκθεση της ΕΛΑΣ και τα Panama Papers!

Η φράση του λαού ότι «εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι» είναι σοφή και ταιριάζει απόλυτα στην υπόθεση του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου. Ο (και) στενός σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο, δηλώνοντας στις τηλεοπτικές κάμερες ότι υπέστη «δολοφονία χαρακτήρα για πολιτικές σκοπιμότητες» με «λυσσαλέα» επιχείρηση σκευωρίας.

Η προνομιακή παρουσία Παπασταύρου Panama Papers

Είναι να απορεί κανείς! Ο κ. Παπασταύρου είναι ο μοναδικός σύμβουλος πρωθυπουργού, από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα που αποδεδειγμένα -μέσω των Panama Papers και των Paradise Papers- διοικούσε τουλάχιστον τέσσερις offshore εταιρίες μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου. Ήταν, επίσης, ένας από τους διαχειριστές της εταιρίας CMA (απλωμένη από την Ελβετία μέχρι διαφόρους φορολογικούς παραδείσους) που είχε πρόσβαση στο 55% της λίστας Λαγκάρντ. Δηλαδή σε περισσότερα από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ειδική έκθεση της ΕΛΑΣ, έκτασης 1.400 σελίδων, αναφέρει τους τρόπους και ακριβείς χρόνους βάσει των οποίων είχε πρόσβαση, μαζί με τον συνεταίρο του Σ. Μιωνή, σε συγκεκριμένους λογαριασμούς προσώπων και εταιριών της λίστας Λαγκάρντ.

Offshore Panama Papers

Μην τρελαθούμε, λοιπόν, εντελώς σε αυτόν τον τόπο! Εκτός αν στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ένας Παπασταύρου διαφορετικός από εκείνον της λίστας Λαγκάρντ, τον άλλο των Panama Papers και τον παρα-άλλο των ParadisePapers. Τέσσερα διαφορετικά πρόσωπα από τα συνολικά 10 που ίσως υπάρχουν, αφού ο κ. Σαμαράς είχε αναφωνήσει στη Βουλή το ιστορικό «μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ