Δευτέρα 14/6/2021

Πρωτοδικείο Πειραιά: Παράνομη η απεργία των ναυτικών- Απειλές συνεργάτη του Πλακιωτάκη κατά του προέδρου της ΠΕΝΕΝ

«Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες επιχειρούν μέσω της έκδοσης χιλιάδων εισιτηρίων για τις 3/6 ... να στρέψουν τους επιβάτες κατά των απεργών», καταγγέλλει μεταξύ άλλων η ΠΕΝΕΝ

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά η 24ωρη απεργία των ναυτικών που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη 3 Ιουνίου από την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Εναντίον των απεργών ναυτικών προσέφυγε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) που εκπροσωπεί τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Η απεργία είχε εξαγγελθεί από 13 ναυτεργατικά σωματεία. Όμως τα 12 σωματεία αποφάσισαν να απεργήσουν στις 10 Ιουνίου με την προστατευτική «ομπρέλα» του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Αύριο, Πέμπτη, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την 24ωρη απεργία η ΠΕΝΕΝ, από τις 5 το πρωί, καλώντας τους ναυτικούς αλλά και κάθε εργατικό σωματείο και φορείς σε αγωνιστικό παρών.

Σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση η οποία κάνει δεκτή την αίτηση του ΣΕΕΝ, το ναυτεργατικό σωματείο τονίζει σε ανακοίνωση του: «Αυτή δεν αλλάζει στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό! Η απάντηση μας είναι μια, πίστη στο προλεταριακό διαχρονικό σύνθημα: Νόμος είναι του δίκαιο του εργάτη».

Στην ίδια ανακοίνωση καταγγέλλουν τη στάση των ακτοπλόων οι οποίοι «πριν ακόμη βγει η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά επί της αίτησης του ΣΕΕΝ να κηρυχθεί η απεργία της ΠΕΝΕΝ ως παράνομη και καταχρηστική, το ΥΕΝ και οι εφοπλιστές οργανώνουν από κοινού την καταστολή της απεργίας».

Όπως αναφέρει η διοίκηση του σωματείου των ναυτών, ο ΣΕΕΝ έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας από τη κυβέρνηση και το ΥΕΝ να θέσουν σε δράση τις δυνάμεις καταστολής του λιμενικού σώματος προκειμένου να επιβάλουν τον νόμο και την τάξη…

Απειλές κατά των απεργών από συνεργάτη του Πλακιωτάκη

Παράλληλα, στενός συνεργάτης του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ Αντώνη Νταλακογιώργο του ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις καταστολής του ΥΕΝ θα είναι αύριο σε πλήρη ετοιμότητα να επέμβουν για να μη διασαλευτεί η νομιμότητα και ασφάλεια στο λιμάνι!

«Σ’ αυτό το άθλιο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό σκηνικό που στήνουν για το χτύπημα και την υπονόμευση της απεργίας, οι ακτοπλοϊκές εταιρίες επιχειρούν μέσω της έκδοσης χιλιάδων εισιτηρίων για τις 3/6, να δημιουργήσουν αύριο στο λιμάνι τους όρους κοινωνικού αυτοματισμού στρέφοντας τους επιβάτες κατά των απεργών και των ομάδων περιφρούρησης της απεργίας! Πρόκειται για οργανωμένη συντονισμένη επιθετική επιχείρηση εφοπλιστών-κυβέρνησης να εμποδίσουν την άσκηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, επιβάλλοντας καθεστώς βίας, καταστολής και τρομοκρατίας, ώστε να εμπεδωθεί η σιγή νεκροταφείου στις αντιλαϊκές-αντεργατικές τους επιλογές» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΕΝΕΝ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ