Δευτέρα 14/6/2021

Κλινική «Ταξιάρχαι»: Απολογούνται ο ιδιοκτήτης και τέσσερις γιατροί για τους θανάτους 13 ηλικιωμένων

Γιατροί και νοσηλευτές δεν φορούσαν καν προστατευτικές μάσκες!

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν ο ιδιοκτήτης της κλινικής «Ταξιάρχαι» και τέσσερις γιατροί για τους θανάτους 13 ηλικιωμένων από κορωνοϊό, ενώ νόσησαν από τον θανατηφόρο ιό ακόμα 35 φιλοξενούμενοι του θεραπευτηρίου.

Οι κατηγορούμενοι έχουν κληθεί να απολογηθούν στις 16 Ιουνίου για τις σοβαρές παραλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο των ηλικιωμένων.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο τον Απρίλιο του 2020, όταν λόγω των ελλιπέστατων μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού, ο θανατηφόρος ιός μεταδόθηκε αστραπιαία σε δεκάδες ηλικιωμένους της κλινικής στο Περιστέρι. Από τις αναφορές των επιθεωρητών του ΕΟΔΥ και μαρτυρίες των οικογενειών των ηλικιωμένων, προκύπτει πως γιατροί και νοσηλευτές δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες! Επίσης, ασθενείς συνωστίζονταν περιμένοντας τη σειρά τους για να κάνουν αιμοκάθαρση, ενώ τα κρεβάτια τους ήταν παρατεταγμένα σε ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους.

Οι ασθενείς δεν θερμομετρούνταν, ενώ έμπαιναν και έβγαιναν από πόρτα της κλινικής που δεν φυλάσσονταν. Από την ίδια πόρτα μπαινόβγαιναν ελεύθερα courier και delivery, αν και ήταν γνωστό σε όλους ότι απαγορεύεται η ελεύθερη είσοδος σε νοσοκομεία και κλινικές λόγω της καραντίνας…

Οι πέντε κατηγορούμενοι παραπέμπονται για παραβίαση των προβλεπόμενων μέτρων με αποτέλεσμα να μεταδοθεί ο κορωνοϊός και να χάσουν τη ζωή τους 13 ηλικιωμένοι. Σύμφωνα με το άρθρο 285 του νέου Ποινικού Κώδικα, κινδυνεύουν με ποινές που ξεκινούν από τα 10 έτη και φτάνουν μέχρι την ισόβια κάθειρξη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ