Δευτέρα 14/6/2021

Αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ζητά η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων

Την άμεση αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ζητά η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, λόγω των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από την εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα.

Οι δικηγόροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λόγω της αποφλοίωσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας που εισάγει ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας και δεδομένου ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες εφαρμοστικές του νόμου υπουργικές αποφάσεις.

Επίσης, δεν έχει συσταθεί ο φορέας διαχείρισης και δεν λειτουργεί η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων.

Η Συντονιστική Επιτροπή, ενόψει των κινδύνων που δημιουργούνται σε βάρος οικονομικά αδύναμων και κοινωνικά ευαίσθητων κατηγοριών πολιτών, κρίνει ως απόλυτα αναγκαία την άμεση αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και τη θέσπιση δεοντολογικού κανονισμού λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων και θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια συγκεκριμένες παρεμβάσεις του δικηγορικού σώματος σε διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης των Τραπεζών και των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων.

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συγκρότησε αντιπροσωπεία η οποία θα συναντηθεί με την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων doValue για θέματα που έχουν ανακύψει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ