Τετάρτη 4/8/2021

Μένει στον Ποινικό Κώδικα το «χωρίς τη συναίνεση του παθόντος» για τον βιασμό μας ενημερώνει ο υπουργός!

Έκαναν πίσω μετά την κατακραυγή!

Σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Δικαιοσύνης διαψεύδει κατηγορηματικά «δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ότι δήθεν απαλείφεται από τη διάταξη του άρθρου 336 παρ. 4 ΠΚ, η φράση “χωρίς τη συναίνεση του παθόντος” και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις προθέσεις της Κυβέρνησης».

Αναφέρει επίσης ότι η Διαρκής Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την παρακολούθηση του Ποινικού Κώδικα δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις εργασίες της «και κατά συνέπεια η εισήγησή της δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης», υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, «είναι η απόλυτη προστασία των θυμάτων τέτοιας φύσεως αδικημάτων».

Η ανακοίνωση έχει να κάνει με πληροφορίες ότι αφαιρείται από τον Ποινικό Κώδικα για τον βιασμό η φράση «χωρίς τη συναίνεση του παθόντος», που προβλέπει ποινή κάθειρξης έως 10 ετών, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να δηλώνει όπου βρεθεί πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Με τις μόνιμες παλινωδίες και τις προτάσεις των διαφόρων επιτροπών, έχουμε φτάσει να συζητάμε τα αυτονόητα…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ