Έγγραφα-«φωτιά» για τη μεθόδευση που οδήγησε στη σύλληψη του Mr Bitcoin

Η σύλληψη του Βίννικ έγινε με ένα απλό email και δίχως ένταλμα σύλληψης!

Must Read

Οι Αμερικανοί αρνούνται να δώσουν στις ελληνικές αρχές τα στοιχεία κατά του Αλεξάντερ Βίννικ, ενώ ο Οικονομικός Εισαγγελέας αρχειοθέτησε δικογραφία σε βάρος του ελλείψει στοιχείων – Και όμως η τότε πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε να εκδοθεί ο Βίννικ!

Έχουν συμπληρωθεί τέσσερα χρόνια από την σύλληψη του επονομαζόμενου Mr Bitcoin στην Χαλκιδική με ένα απλό email, δίχως να γνωρίζουν τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, τόσο οι ελληνικές αρχές όσο και ο ίδιος ο κατηγορούμενος ο οποίος εκδόθηκε στη Γαλλία με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υπό την προεδρία της σημερινής Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η συνήγορος υπεράσπισης του Βίννικ, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε παρουσία της μητέρας του Βέρας Βίννικ, η οποία ζητά ακρόαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ώστε να μην εκδοθεί ο γιος της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Βέρα Βίννικ ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να επιστρέψει ο γιος της στα παιδιά του τα οποία έχουν μείνει πρόσφατα ορφανά από μητέρα (Σ.Σ. πέθανε από ανίατη ασθένεια), ενώ ζουν μακριά από τον πατέρα τους εδώ και τέσσερα χρόνια, καθώς έχει συλληφθεί από τον Ιούλιο του 2017 στην Χαλκιδική, μετά από αίτημα των ΗΠΑ.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο γιος της συνεχίζει να ταλαιπωρείται, αν και το Εφετείο στη Γαλλία όπου εκδόθηκε, τον αθώωσε για τις 19 από τις 20 κατηγορίες που εκκρεμούσαν σε βάρος του.

Όμως η δικαστική του περιπέτεια θα συνεχιστεί, καθώς εκκρεμεί η έκδοση του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν τον ζητούν για διάπραξη αδικήματος αλλά ως ανθρώπινο πολεμοφόδιο κατά της χώρας του στον πόλεμο πληροφοριών μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, χωρίς ο ίδιος να έχει παραβιάσει ποτέ οποιαδήποτε διάταξη νόμου. Μας το απέδειξε πια και η απόφαση του δικαστηρίου της Γαλλίας. Είναι θύμα μηχανισμών εξωδικαστικών παραδικαστικών στο περιθώριο των νόμιμων διαδικασιών, στο παρασκήνιο των δικαστικών διαδικασιών», δήλωσε η συνήγορος του Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία έδωσε στη δημοσιότητα σειρά εγγράφων που το αποδεικνύουν.

Σύλληψη με ένα απλό email των ΗΠΑ!

Μάλιστα η σύλληψη του είχε γίνει με ένα απλό email και όχι ένταλμα σύλληψης, όπως προκύπτει από έγγραφο του ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης προς το αντίστοιχο των ΗΠΑ.

«Μολονότι δεν χρειαζόμαστε ένταλμα σύλληψης για να τον συλλάβουμε… μας αρκεί το μέιλ…θα ήταν καλύτερο να το έχουμε για να αποφύγουμε κάθε κατηγορία από το δικηγόρο του όταν συλληφθεί» αναφέρει το έγγραφο του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης!

«Σύμφωνα με το υπουργείο δικαιοσύνης της Ελλάδας δεν χρειάζεται ένταλμα σύλληψης για να συλληφθεί πολίτης στην Ελλάδα. Αρκεί email. Έτσι συνελήφθη ο Αλεξάντερ. Μόλις απέκτησε νομική συνδρομή ζήτησε τα στοιχεία εναντίον του. Δεν του δόθηκαν ποτέ μέχρι που εκδόθηκε στη Γαλλία. 10 μήνες αφού είχε παραδοθεί στη Γαλλία ανακαλύψαμε γιατί…» παρατήρησε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

  • Διαβάστε το έγγραφο της αρμόδιας του ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης από το οποίο προκύπτει η σύλληψη του Βίννικ με ένα απλό email και δίχως ένταλμα σύλληψης:
ΒΙΝΝΙΚ E-MAIL 25.7.2017 ΠΕΡΙ ΜΗ ΕΠΙΣΥΝΑΨΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Οι ελληνικές αρχές δεν γνωρίζουν γιατί οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Βίννικ!

Το χειρότερο είναι πως οι ελληνικές αρχές ικανοποίησαν το αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών για σύλληψη του Βίννικ, χωρίς να γνωρίζουν γιατί κατηγορείται.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης προς το ελληνικό στις 24-10-2018.

Διαβάστε τι λένε οι Αμερικανοί:

«Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ διστάζουν να μοιραστούν με τον Vinnik και τους συνηγόρους του τα αποδεικτικά στοιχεία που απέκτησαν κατά τη διεξαγωγή της έρευνας της εγκληματικής δραστηριότητας του Vinnik, όπως τα εν λόγω στοιχεία περιγράφονται στο αίτημα αμοιβαίας νομικής συνδρομής του Ιουλίου του 2017.

(…) Κατόπιν της έκδοσης του στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αμερικανικές αρχές δεν θα έχουν πια ενδοιασμούς να μοιραστούν αποδεικτικά στοιχεία και πληροφορίες με το ελληνικό κράτος».

Με απλά λόγια: Οι Αμερικανοί αρνούνται να αναφέρουν στις ελληνικές αρχές τα στοιχεία με βάση τα οποία ζητούν να εκδοθεί ο Βίννικ από την Ελλάδα στις ΗΠΑ.

Και όμως, παρά την άρνηση των Αμερικανών να δώσουν τα στοιχεία στις ελληνικές αρχές, το Συμβούλιο της Επικρατείας υπό την προεδρία της μετέπειτα Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενέκρινε καταρχήν την έκδοση του στη Γαλλία, ενώ τώρα μετά την πανηγυρική αθώωση του, ελλοχεύει ο κίνδυνος έκδοσης του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η τότε πρόεδρος του ΣτΕ και νυν ΠτΔ δέχθηκε την έκδοση του Αλεξάντερ Βίννικ χωρίς να γνωρίζουν οι ελληνικές αρχές αλλά και ο κατηγορούμενος για τι κατηγορείται!

Καραμπινάτη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Και όμως συνέβη και λίγες ημέρες μετά η κυρία Σακελλαροπούλου προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβολική σύμπτωση;

Η συνήγορος του Αλεξάντερ Βίννικ, δεν θεωρεί τυχαίο το γεγονός: «Η Σακελλαροπούλου παρενέβη για να εξασφαλίσει την προαγωγή της σε Πρόεδρο εν μέσω της υπόθεσης. Κατά την άποψη μου είναι πλήρως αποδεδειγμένο ότι παρενέβη με τρόπο πραξικοπηματικό. Είχε εκδοθεί προσωρινή διαταγή που προστατευόταν ο Βίννικ και αναστελλόταν η απόφαση του υπουργού για έκδοση. Η κυρία Σακελλαροπούλου στις 24/12, μια μέρα μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής, παρενέβη και πήρε την υπόθεση. Αφαίρεσε την υπόθεση και είπε θα τη δικάσω εγώ. Τελευταίες της πράξεις ως προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ήταν ότι τρεις φορές εγγράφως αρνήθηκε να δοθεί πρόσβαση στα έγγραφα της δικογραφίας.

Πέντε μέρες μετά ο πρωθυπουργός την είχε προτείνει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ελάχιστα λεπτά μετά αποδέχθηκε την πρόταση. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι συζητήσεις είχαν γίνει πριν την αναχώρηση του Μητσοτάκη για την Αμερική και τη συνάντηση με τον Τραμπ. Άρα κατά τον χρόνο που παρενέβαινε πραξικοπηματικά στην υπόθεση…», δήλωσε στο newsbreak.gr η συνήγορος του Βίννικ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όλο αυτό το διάστημα, παρά τις δημόσιες καταγγελίες της κ. Κωνσταντοπούλου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει απαντήσει.

Άλλωστε δεν χωράει καμία αμφισβήτηση των εγγράφων…

Οι αμερικανικές αρχές δεν έδωσαν τα στοιχεία για τα οποία κατηγορείται ο Βίννικ και όμως τον συνέλαβαν…

  • Διαβάστε το έγγραφο του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης που αρνείται να χορηγήσει τα στοιχεία για τα οποία κατηγορείται ο Βίννικ
ΒΙΝΝΙΚ-ΕΓΓΡΑΦΟ 24.10.2018 ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΠΑ ΠΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ

Τον κρατάνε ενώ δεν υπάρχει τίποτα σε βάρος του στην Ελλάδα!

Την ίδια ώρα άλλο έγγραφο αποδεικνύει πως ο Αλεξάντερ Βίννικ συνελήφθη πριν από τέσσερα χρόνια από τις ελληνικές αρχές ενώ δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του στην Ελλάδα!

Αυτό προκύπτει από έγγραφο που έστειλε ο Οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσο στις 7-10-2019.

Για το λόγο αυτό ο κ. Μπαρδάκης έθεσε τη δικογραφία στο αρχείο.

Στο έγγραφο του προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφέρει σχετικά:

«Από την επισκόπηση του αποδεικτικού υλικού που συγκεντρώθηκε από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, κατόπιν παραγγελίας μας, δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για να κινηθεί η ποινική δίωξη για πράξεις ή παραλείψεις του ιδίου ή τρίτων προσώπων, που διώκονται ποινικά από την ελληνική έννομη τάξη».

  • Διαβάστε το έγγραφο του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη για την αρχειοθέτηση της δικογραφίας σε βάρος του Βίννικ στην Ελλάδα:
ΒΙΝΝΙΚ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ 7.10.2019

Και όμως αν και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του στην Ελλάδα και ενώ αθωώθηκε στις 19 από τις 20 κατηγορίες στη Γαλλία και ενώ οι αμερικανικές αρχές αρνούνται να δώσουν στις ελληνικές τα στοιχεία σε βάρος του Βίννικ, κάποιοι στην ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως έχουν ζηλέψει τη δόξα… προτεκτοράτου…

Ο χρόνος θα δείξει αν ο Βίννικ θα εκδοθεί στις ΗΠΑ, χωρίς κανένα στοιχείο σε βάρος του, παρά μόνο με ένα email και ένα ένταλμα σύλληψης των Αμερικανών…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This