Υπόθεση Βαλυράκη: Πέρασαν στην αντεπίθεση οι δύο «ύποπτοι»

Οι ψαράδες μήνυσαν τον μάρτυρα που τους υπέδειξε ως πρωταγωνιστές επεισοδίου με τον πολιτικό λίγο πριν από τον θάνατό του

Must Read

Οι δύο ψαράδες, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν ως ύποπτοι για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, πέρασαν στην αντεπίθεση καθώς υπέβαλαν μήνυση κατά του αυτόπτη μάρτυρα που τους κατονόμασε ως πρωταγωνιστές επεισοδίου με τον 78χρονο παλαίμαχο πολιτικό, λίγο προτού πέσει από το φουσκωτό του στη θάλασσα και τραυματιστεί θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους του, τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο αυτόπτης μάρτυρας είχε καταγγείλει πως οι δύο ψαράδες που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος λογομάχησαν με τον Σήφη Βαλυράκη και στη συνέχεια ο ένας από αυτούς τον χτύπησε με ένα κοντάρι. Επίσης, δεύτερος μάρτυρας είχε καταγγείλει ότι υπήρξε λογομαχία ψαράδων με τον πρώην υπουργό, αλλά δεν τους είχε κατονομάσει ούτε είχε προκύψει η εμπλοκή αλιευτικού σκάφους από την προανάκριση που είχε διενεργήσει η τοπική λιμενική Αρχή.

Πάντως, μετά τις δύο μαρτυρικές καταθέσεις ο εισαγγελέας Χαλκίδας τούς κάλεσε να καταθέσουν ως ύποπτοι την περασμένη Δευτέρα. Οι δύο φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο κατέθεσαν με απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο αρνούνται τις κατηγορίες και αποδίδουν τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ σε ατύχημα με δική του υπαιτιότητα.

Μόνο σε ατύχημα

Οι συνήγοροί τους Δημήτρης και Ιάσονας Καρβέλης και Δέσποινα Λυσιζάκη αναφέρουν σχετικά σε κοινή ανακοίνωσή τους: «Οποιοσδήποτε έχει έστω και τις βασικές γνώσεις ποινικού δικαίου και έχει λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας θα γνωρίζει τη μία, μοναδική και καταφανή αλήθεια που προκύπτει, ότι ο τραγικός θάνατος του Ιωσήφ Βαλυράκη οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε ατύχημα για το οποίο αποκλειστικά υπεύθυνος ήταν ο ίδιος ο θανών, ο οποίος στην ηλικία των 79 ετών οδηγούσε το συγκεκριμένο ταχύπλοο σκάφος, στο οποίο δεν υπήρχε ίχνος νομιμότητας και ασφάλειας, με αναρίθμητες τεχνικές και μηχανολογικές δυσλειτουργίες και παρατυπίες και που στην πραγματικότητα αποτελούσε ένα πλωτό, κινούμενο φέρετρο, επικίνδυνο τόσο για τον ίδιο τον αποβιώσαντα χειριστή, αλλά και για τρίτα σκάφη και επιβαίνοντες».

Παράλληλα, προχώρησαν στην υποβολή μήνυσης σε βάρος του μάρτυρα που κατονόμασε τους πελάτες τους. «Εχει ήδη κατατεθεί μήνυση ενώπιον του κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κατά του “δήθεν μαρτύρα” και κατά παντός άλλου ηθικού αυτουργού και υπευθύνου για τα αδικήματα της ψευδούς καταμηνύσεως, της ψευδορκίας μάρτυρα και της συκοφαντικής δυσφημήσεως. Επιδίωξη των εντολέων μας είναι να διαφανεί η αλήθεια και θα αναζητηθούν ευθύνες, τόσο σε αστικό όσο και ποινικό επίπεδο, από όλους αυτούς (φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς) οι οποίοι προσπάθησαν εξαρχής να παρουσιάσουν το τραγικό αυτό ναυτικό ατύχημα σαν δολοφονία» υποστηρίζουν, κατηγορώντας τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα ως παντελώς αναξιόπιστο και φαιδρό, που «ισχυρίζεται χονδροειδή και ασύστολα ψεύδη, για τα οποία θα κληθεί να δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη».

Οπως αναφέρουν, πάνω από 20 μάρτυρες επιβεβαιώνουν πως εκείνη την ημέρα οι δύο ψαράδες δεν είχαν πλησιάσει στο λιμάνι της Ερέτριας και ότι το σκάφος τους ήταν ελλιμενισμένο, όπως προκύπτει από βίντεο drone.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This