Ένα «βουνό» κατηγορίες για τον τρομοκράτη

Επί ενάμισι χρόνο καταζητούμενο μέλος της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα

Must Read

Δίωξη σε βάρος του μέλους της Επαναστατικής Αυτοάμυνας για ληστεία, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, κλοπή με διάρρηξη κατ’ εξακολούθηση, πρόκληση επιβλαβών παρενοχλήσεων και απείθεια.

Συνοδευόμενο από ισχυρή αστυνομική δύναμη οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης το επί ενάμισι χρόνο καταζητούμενο μέλος της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα, Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή Πεύκα της Θεσσαλονίκης όταν λήστεψε ένα υποκατάστημα τράπεζας με την απειλή
καλάσνικοφ.

Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του 48χρονου για ληστεία, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, κλοπή με διάρρηξη κατ’ εξακολούθηση, πρόκληση επιβλαβών παρενοχλήσεων και απείθεια και τον παρέπεμψε, στην Ε’ τακτική ανακρίτρια για να απολογηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ακινητοποίησαν τον Χατζηβασιλειάδη ενώ οδηγούσε κλεμμένο όχημα και βρήκαν στην κατοχή του το καλάσνικοφ με 30 σφαίρες, ένα μαχαίρι, έναν ασύρματο και 8.275 ευρώ από τα χρήματα που άρπαξε από την τράπεζα στην περιοχή Ρετζίκι της Νεάπολης.

Ο 48χρονος φέρεται ότι δήλωσε απευθείας τα στοιχεία του και ενημερώθηκε άμεσα η Αντιτρομοκρατική. Σύμφωνα με διαρροές, η υπηρεσία είχε πληροφορίες ότι ο 48χρονος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη και είχε μεταβεί εκεί κλιμάκιο από την Αθήνα που τον αναζητούσε.

Ωστόσο, προηγήθηκε η ληστεία και συνελήφθη από την Ομάδα ΔΙΑΣ. Σε βάρος τού έως προχθές καταζητούμενου Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του μαζί με άλλα δύο μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα, για μια ληστεία που διέπραξαν σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στον Χολαργό, τον Οκτώβριο του 2019.

Τότε, κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους, ο Χατζηβασιλειάδης είχε αυτοτραυματιστεί κατά λάθος στο πόδι, όταν εκπυρσοκρότησε το καλάσνικοφ που κρατούσε, αλλά είχε καταφέρει να διαφύγει παρόλο που ήταν αιμόφυρτος.

Μέσω των διασυνδέσεών του, ο Χατζηβασιλειάδης αναζήτησε βοήθεια για το τραύμα του στο Σισμανόγλειο, όπου τον κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν τα κατάφερε, όμως έλαβε ιατρική βοήθεια κατ’ οίκον.

Επιπλέον, εντοπίστηκε και η κλεμμένη μοτοσικλέτα με την οποία είχε διαφύγει, ενώ τα στοιχεία που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική βοήθησαν να φτάσει στη σύλληψη των συνεργών του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This