Οι ευθύνες των κυβερνητικών στελεχών στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων μετά την αποκάλυψη της Δημοκρατίας

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου επέκτεινε την έρευνα, μετά το δημοσίευμα της «δημοκρατίας»

Must Read

Με εντολή Πλιώτα ξεκίνησε η δεύτερη έρευνα για το ενδεχόμενο ύπαρξης οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών

Και η κρατική μηχανή μπαίνει στο πλαίσιο των ερευνών της Δικαιοσύνης για τυχόν λάθη και παραλείψεις

Οι ευθύνες των κυβερνητικών στελεχών και αρμοδίων της κρατικής μηχανής για πράξεις, παραλείψεις και λάθη τους βρίσκονται στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας για τις φωτιές που κατέκαψαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων. Μία ημέρα μετά το χθεσινό μας δημοσίευμα για την ανάγκη διερεύνησης των τυχόν ευθυνών κρατικών αξιωματούχων, μετά την εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλείου Πλιώτα για τη διερεύνηση του ενδεχομένου ύπαρξης οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών σε όλη τη χώρα, εισαγγελικές πηγές διευκρίνισαν πως η έρευνα αφορά και τους χειρισμούς των αρμοδίων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

 

Ηδη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου επέκτεινε χθες την έρευνα για τις καταστροφικές φωτιές στη Βαρυμπόμπη, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στον Αγιο Στέφανο τόσο ως προς το αν οφείλονται σε εμπρησμό όσο και ως προς τις τυχόν παραλείψεις και λανθασμένες ενέργειες των κρατικών λειτουργών. Μεταξύ άλλων, θα ερευνηθεί αν με δική τους υπαιτιότητα δεν προέβησαν στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να αποτρέψουν ή να καταστείλουν αποτελεσματικά τις πυρκαγιές.

 

Παράλληλα, με εντολή του κ. Πλιώτα ξεκίνησε η δεύτερη έρευνα για το ενδεχόμενο ύπαρξης οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών σε όλη τη χώρα, την οποία εποπτεύει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης.

 

Ηδη, προχθές εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός δίπλα σε κατοικημένη περιοχή στους Θρακομακεδόνες. Ο μηχανισμός, που αποτελείτο από κατσαρόλες και γκαζάκια, βρέθηκε από μέλη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, η οποία ερευνούσε πιθαμή προς πιθαμή τις καμένες περιοχές της Αττικής επί τέσσερις ημέρες.

 

Την ίδια ώρα, πήραν τον δρόμο για τη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι ως δράστες των εμπρησμών στο Κρυονέρι, στην Πετρούπολη και στο Πεδίον του Αρεως. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 43χρονος που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στο Κρυονέρι, ενώ προσποιείτο τον εθελοντή, και κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση. Η δεύτερη προφυλάκιση αφορά έναν άνδρα ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμούς σε δύο σημεία μέσα στο άλσος του Αγίου Δημητρίου, στην Πετρούπολη.

 

Στη φυλακή οδηγήθηκε και η γυναίκα που συνελήφθη την ώρα που επιχειρούσε να βάλει φωτιά σε δύο διαφορετικά σημεία στο Πεδίον του Αρεως. Το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, στο οποίο δικάστηκε για πλημμέλημα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, της επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών χωρίς αναστολή, και για τον λόγο αυτόν οδηγήθηκε σε γυναικείες φυλακές όπου θα εκτίσει την ποινή της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This