Κρήτη: Προφυλακίστηκαν οι επτά νεαροί που κατηγορούνται για βίαιη επίθεση κατά Πακιστανών εργατών

Must Read

Μετά από τη μαραθώνια διαδικασία των απολογιών των επτά νεαρών, που εμπλέκονται στην άγρια ρατσιστική επίθεση κατά των Πακιστανών εργατών στο Οροπέδιο Λασιθίου, ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής, όλοι τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η εν λόγω διαδικασία ξεκίνησε νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ της Παρασκευής, ενώ συγγενείς και φίλοι των κατηγορουμένων περίμεναν έξω από τα δικαστήρια όλες αυτές τις ώρες. Σε βάρος των επτά εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης ανήμερα της Παναγίας, λίγα 24ωρα μετά την επίθεση και τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, με τους «7» να εμφανίζονται, τελικά, ενώπιον της δικαιοσύνης μόλις την περασμένη Δευτέρα, οπότε και πήραν προθεσμία για σήμερα.

Οι Πακιστανοί εργάτες κατέθεσαν ότι τους χτυπούσαν με λύσσα, συνεχόμενα για 7-8 λεπτά, με κλωτσιές, μπουνιές και βέργες. Περιέγραψαν ότι έσπασαν ακόμα και τα δόντια τους, ενώ κάποιους τους υποχρέωσαν να γονατίσουν στο πάτωμα, με χαμηλωμένο κεφάλι, βάζοντάς τους ένα πιστόλι στο κεφάλι. Ισχυρίστηκαν, ακόμα, ότι τους λήστεψαν.

Δέχονταν απειλές

Στην πορεία, οι μετανάστες έδωσαν συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια, ισχυριζόμενοι ότι οι κατηγορούμενοι είχαν πετάξει στο πάτωμα τα χρήματα που τους είχαν αποσπάσει νωρίτερα με τη βία. Διαφοροποιήθηκαν, δηλαδή, ως προς το αδίκημα της ληστείας που είναι κακουργηματικού βαθμού. Όμως, στην πορεία υπήρξε και νέα συμπληρωματική κατάθεση, στην οποία υποστήριζαν ότι, ουσιαστικά, δέχονταν απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων και για το λόγο αυτό τέθηκαν υπό αυστηρή αστυνομική φύλαξη.

Οι συνήγοροι των επτά έδωσαν μεγάλη μάχη για να πείσουν ανακρίτρια και εισαγγελέα να μην προφυλακιστούν οι εντολείς τους, όμως, η δικαιοσύνη έκρινε ότι αυτό επιβάλλεται να γίνει.

*πηγή φωτό: cretalive.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This