ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ του newsbreak: Ιδού η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου – Νέος επικεφαλής της Αρχής Διαφάνειας.

Must Read

Επιβεβαιώθηκαν στο απόλυτο οι πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει το newsbreak, για τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου. Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ενέκριναν την εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου. Τσαλαγανίδης και Πλιώτας οι επιλογές της κυβέρνησης.

Την εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, για τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10:00 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΣΚΑΪ», νέος πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου επιλέχθηκε ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, ο οποίος μέχρι πρότινος εκτελούσε χρέη αντιπροέδρου.

Την ίδια ώρα, στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τοποθετήθηκε ο μέχρι πρότινος αντεισαγγελέας Βασίλειος Πλιώτας.

Το Υπουργικό ενέκρινε και τον νέο επικεφαλής της Αρχής Διαφάνειας. Πρόκειται για τον κ. Άγγελο Μπίνη, που  είναι Σύμβουλος-Αναλυτής σε θέματα Ακεραιότητας και καταπολέμησης της Διαφθοράς, Διεύθυνση Δημόσιας Διακυβέρνησης, Μονάδα Ακεραιότητας Δημόσιου Τομέα, Ο.Ο.Σ.Α.

Έχει εμπλακεί σε έργα για την ενίσχυση της ακεραιότητας σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τη Βόρεια Αφρική & Μέση Ανατολή.
Η δράση του επικεντρώνεται σε θέματα ανάπτυξης και αξιολόγησης Συστημάτων Εσωτερικού Ελέγχου, τη σχέση των λειτουργιών της Διαχείρισης Κινδύνων και Εσωτερικού Ελέγχου με τη βελτίωση της διακυβέρνησης και της απόδοσης των δημοσίων οργανισμών καθώς και με την αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων απάτης και διαφθοράς.

Πριν εργαστεί για τον ΟΟΣΑ, ο κ. Μπίνης απασχολήθηκε σε διάφορες θέσεις εντός της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης: στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Προϊστάμενος Επιθεωρητής).

Ο κ. Μπίνης είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών. Είναι απόφοιτος Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος LLM από το Πανεπιστήμιο του Bristol (Η.Β.). Είναι επίσης απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This