Τροχαίο έξω από τη Βουλή: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον οδηγό της Ντόρας!

Ο κατηγορούμενος όχι μόνο έστριψε παράνομα, αλλά διέσχισε κάθετα το αντίθετο ρεύμα χωρίς ηχητικό σήμα, ενώ στο σημείο δεν υπήρχε τροχονόμος για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας

Must Read

Αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας βρίσκεται από την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, ο αστυνομικός που οδηγούσε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος, το Μάρτιο του 2021, ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή, που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Απόστολος Ανδρέου, στον οποίο και διαβιβάστηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Τροχαία. Θυμίζουμε πως, ακολουθώντας το τροχαίο δυστύχημα, ο νεαρός μοτοσικλετιστής μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε λίγα 24ωρα μετά, με την οικογένεια του να αποφασίζει να δωρίσει τα όργανα του, ώστε να σώσει άλλες ζωές.

Έστριψε παράνομα

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τις συνθήκες του δυστυχήματος, τα οποία και τέθηκαν στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών, ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, το οποίο είχε τεθεί στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη, έστριψε παράνομα επί της Βασιλίσσης Σοφίας για να μπει στο προαύλιο χώρο της Βουλής.

Με βάση τις διαδικασίες που έχουν οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ. και την Τροχαία, η συγκεκριμένη είσοδος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα που φέρουν υπουργούς ή βουλευτές. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η κυρία Μπακογιάννη δεν επέβαινε στο όχημα, ο οδηγός όφειλε να μπει στη Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας.

Αντ’ αυτού, το υπηρεσιακό όχημα έστριψε αριστερά, διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα επί της Βασιλίσσης Σοφίας, χωρίς ηχητικό σήμα και δίχως να υπάρχει στο σημείο τροχονόμος για να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This