Ομολογία Πρετεντέρη για επιχείρηση παρέμβασης στην δικαιοσύνη!

Ήρθε η ώρα του εισαγγελέα κ. Β. Πλιώτα να παρέμβει

Must Read

Είναι απολύτως λογικό η πρόσφατη απόφαση της δικαιοσύνης να διατηρήσει το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος που αποκάλυψαν το μέγα σκάνδαλο Novartis, το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης σύμφωνα και με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στις ΗΠΑ για τις πρακτικές της εταιρείας στην Ελλάδα, να έχει θορυβήσει όσους προσπάθησαν να το συγκαλύψουν.

Για την ακρίβεια, τους έχει λούσει κρύος ιδρώτας, διότι αντιλαμβάνονται πως η ελληνική δικαιοσύνη πέραν από τις οποίες θλιβερές παραφωνίες, παραμένει ανεξάρτητη και δεν πρόκειται να διασύρει την Ελλάδα συγκαλύπτοντας ένα τεράστιο σκάνδαλο βαπτίζονται το «σκευωρία». Η τακτική εξευτελισμού της χώρας άλλωστε ανήκει αποκλειστικά στο πολιτικό προσωπικό της που στην απέλπιδα προσπάθεια να φυγαδεύσει εγκληματίες και καταχραστές, αμαυρώνει το όνομα της χώρας διεθνώς, μετατρέποντας την σε Κολομβία.

Το ζήσαμε άλλωστε πρόσφατα σε άλλα σκάνδαλα που ζημίωσαν τον λαό και την πατρίδα, όπου το πολιτικό σύστημα αναγκάστηκε ακόμα και να νομοθετήσει υπέρ της αθώωσης εγκληματιών, διότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν υπήρχε περίπτωση να τους ξεπλύνει.

Αυτά βέβαια που τραβάει ο Παπαγγελόπουλος και όσοι πάλεψαν για να αποκαλυφθεί αυτό το τεράστιο σκάνδαλο, είναι λίγα, συγκριτικά με αυτά που τράβηξαν άλλοι εισαγγελείς που συγκρούστηκαν με πολιτικοοικονομικές μαφίες. Στην Ιταλία για παράδειγμα, ο ήρωας εισαγγελέας Τζιοβάνι Φαλκόνε, δεν υπέστη μόνο τις συκοφαντικές επιθέσεις από εφημερίδες ελεγχόμενες από την μαφία. Στο τέλος δολοφονήθηκε μαζί με την σύζυγο του. Για να μην ανατρέξουμε στα γεγονότα της Κολομβίας των περασμένων δεκαετιών.

Προκαλεί όμως αποτροπιασμό, στην χώρα – λίκνο της δικαιοσύνης, την Ελλάδα, να ζούμε παρόμοιες καταστάσεις εν έτει 2021.

Το σημερινό άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στα Νέα για παράδειγμα, αποτελεί ομολογία ύπαρξης κυκλώματος που επιχειρεί να παρέμβει στην ελληνική δικαιοσύνη!

Η ομολογία Πρετεντέρη στο άρθρο του

Είναι αδιανόητο ένας αρθρογράφος να ομολογεί δημόσια ότι διαθέτει πληροφόρηση – προφανώς από λειτουργούς της δικαιοσύνης – με αναλυτικό μάλιστα χρονοδιάγραμμα, που δεν το γνωρίζουν ούτε οι ανώτατοι δικαστικοί που χειρίζονται την υπόθεση!

Μπορεί η ανωτέρω αναφορά να αποτελεί απλώς ένα αποκύημα της φαντασίας του κύριου Πρετεντέρη. Μπορεί απλώς να θέλει να καθησυχάσει το περιβόητο «κόμμα της Novartis» που θορυβήθηκε μετά την τελευταία δικαστική εξέλιξη με τους προστατευόμενος μάρτυρες.

Όταν όμως μία τέτοια ομολογία γίνεται δημόσια, πρέπει να γίνει αντικείμενο έρευνας από την ελληνική δικαιοσύνη και να προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα. Διότι εάν όντως υπάρχουν λειτουργοί της δικαιοσύνης που υπόκεινται σε παρεμβάσεις και παρέχουν πληροφορίες στον εκάστοτε «Πρετεντέρη», τότε προκύπτει μείζον θέμα για την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης. Με κίνδυνο η Ελλάδα από λίκνο της δικαιοσύνης, να μετατραπεί σε οστεοφυλάκιον αυτής.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This